Hirdetés

2022.12.07. 15:52

Egyedülálló videós előszűrési funkcióval bővült a SalgotarjanAllas.hu!

Létrejöttük óta az állásportálok szerepe rengeteget változott, és a legtöbbjük manapság már korántsem csak egy hirdetőfelületként funkcionál. Általános elvárássá vált ugyanis álláskeresői és munkaadói részről egyaránt, hogy a különböző megoldásaik révén segítsék is a feleket a céljaik megvalósításában, amit előbbiek esetében a sikeres elhelyezkedés, míg utóbbiakéban az eredményes munkaerő-toborzás jelent. A SalgotarjanAllas.hu pedig igyekszik is eleget tenni ezen kritériumoknak, s ezt kiválóan bizonyítja a legutóbbi újítása is.

(x)

Forrás: Freepik

Ezen újítás nem más, mint egy videós előszűrési funkció, ami ugyan elsősorban a munkaerő-toborzást hivatott megkönnyíteni, de a működéséből akár az álláskeresők is profitálhatnak. Mielőtt azonban kitérnénk az ezzel kapcsolatos részletekre, érdemes a portál más jellemzőit is sorra vennünk, mivel ezek között számos további pozitívum tapasztalható mind munkaadói (hirdetői), mind álláskeresői szempontból. Előbbi kapcsán különösen a hirdetési lehetőségek változatossága és hatékonysága az, ami leginkább kiemelendő, hisz ezek segítségével többek között a megfelelő mennyiségű álláskereső megszólítása, a képzett szakemberek megtalálása, illetve a vezetői pozíciók betöltése jelentette problémákat is orvosolni lehet. 

Mindebben jelentősen közrejátszik annak ténye, hogy a SalgotarjanAllas.hu egy országos, 200 db regionális portált számláló állásoldal-hálózat része, így bizonyos hirdetési típusokon keresztül, adott álláslehetőséget akár több allas.hu-s weboldalon is meg lehet jeleníteni. Ez pedig azt jelenti, hogy a munkaerő-toborzás Salgótarján városán túl egész Nógrád megyére, vagy akár országos szintre is kiterjeszthető. Pozitívumot jelent továbbá, hogy a salgótarjáni állások egyúttal megosztásra kerülnek a Salgótarján állás Facebook oldalán (9000 követő) is, vagyis akár a passzív álláskeresőket is el lehet érni egy-egy munkalehetőséggel. Ráadásul a közösségi médiás aktivitás valamennyi allas.hu-s weboldalról elmondható, így a megosztások kiterjesztése ebben a tekintetben is megoldható. 

Persze a SalgotarjanAllas.hu előnyei nem csupán a munkaadóknak nyújtott pozitívumokban tetten érhetőek, hisz az álláskeresők is megannyi kedvező feltételt tapasztalhatnak a portál böngészésekor. A munkaadók a kínált előnyökről bővebben itt tájékozódhatnak: salgotarjanallas.hu/munkaado. Ezek közül is külön kiemelendő a letisztult felhasználói felület, az állások egyszerű, mindössze néhány lépést igénylő pályázhatósága, valamint az olyan praktikus funkciók, mint az állásértesítőre való feliratkozás, illetve a feltöltött adatokból történő önéletrajz-generálás lehetősége. Mindemellett pedig az oldal legfontosabb erőssége, vagyis az álláskínálatának sokszínűsége mellett sem mehetünk el szó nélkül. Néhány példát említve, előszoktak itt fordulni betanított munkák, szakmunkák, adminisztrátori pozíciók, valamint diplomás munkakörök is, vagyis a legtöbbeknek meglehet az esélye a sikeres elhelyezkedésre.

Hogyan működik a videós előszűrési funkció, és miként segítheti a munkaerő-toborzást?

A SalgotarjanAllas.hu videós előszűrési funkciója lehetővé teszi a munkaadók számára, hogy a hirdetésük részeként kérdéseket állítsanak be, amelyekre a pályázóknak előbb külön-külön, maximum egy perces videókban kell válaszolniuk, majd a kész videós anyagokat a jelentkezésükhöz kell csatolniuk. A funkció a Business és az Enterprise hirdetési típusok elemeként elérhető, és extra előnye, hogy előre megírt, beépített kérdésekkel segíti a munkaadókat a témafelvetésben. Íme ezekre néhány példa:

  • Csapatban vagy önállóan dolgozik szívesebben?
  • Miért Önt válasszuk erre a pozícióra?
  • Milyen szakmai tapasztalatokkal rendelkezik?
  • Hogyan képzeli el későbbi pályafutását?

Természetesen a beépített kérdések használata csupán opcionális jellegű, vagyis a munkaadók akár saját megfogalmazásukban is érdeklődhetnek az általuk fontosnak vélt témakörök felől. A funkció célja mindenesetre egyértelműen kirajzolódik, ami nem más, mint annak a lehetőségnek a megteremtése, hogy a munkaadók már a személyes kapcsolatfelvétel előtt egy átfogóbb képet alkothassanak a pályázókról. A funkción keresztül a kérdéseik révén ugyanis gyakorlatilag egy kisebb állásinterjút bonyolíthatnak le, kitérve olyan fontos szempontokra, mint a motiváció, az eddigi szakmai tapasztalatok, vagy a jövőbeli tervek. Az ezekre kapott válaszok alapján pedig a toborzók könnyebben dönthetnek afelől, hogy az adott állás kapcsán kikkel érdemes a kiválasztási folyamat következő szakaszába lépni.

Forrás: Freepik

Miért lehet kedvező mindez Salgótarján álláskeresői számára?

A videós előszűrési funkció nem csak munkaadói, hanem álláskeresői szempontból is értelmezhető egyfajta lehetőségként. Lehetőség például arra, hogy részletesebben bemutatkozzanak, szót ejtsenek legfontosabb szakmai eredményeikről, illetve néhány kiegészítő információval szolgáljanak az önéletrajzukat illetően. Emellett a videós anyagokon keresztül bizonyíthatják olyan személyes kvalitásaik meglétét is, mint a magabiztos fellépés, a nyitott személyiség vagy a kiváló kommunikációs képesség. Ezek pedig szintén fontos kiválasztási szempontok lehetnek bizonyos állások esetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában