megszorítások sora

2021.11.09. 14:11

Fidesz: Gyurcsányék a magas infláció mellett rezsit és adókat emeltek, elvettek egyhavi nyugdíjat

Fidesz az Országgyűlés költségvetési bizottsága DK-s elnökének a kormány gazdaságpolitikáját bíráló megnyilvánulását kommentálta.

Gyurcsány Ferencék a magas infláció mellett rezsit és adókat emeltek, valamint elvettek egyhavi nyugdíjat – kommentálta a Fidesz kedden az Országgyűlés költségvetési bizottsága DK-s elnökének a kormány gazdaságpolitikáját bíráló megnyilvánulását.

A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az infláció egész Európában emelkedik a koronavírus-járvány és többi között az energiaárak emelkedése miatt.

A magyar emberek bérét, nyugdíját és megélhetését azonban sok intézkedés védi – emelték ki, hozzátéve: a kormány biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést, a gazdasági növekedésnek köszönhetően 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot fizet az időseknek, emeli a béreket a közszférában, jelentős adócsökkentéssel segíti a vállalkozásokat a minimálbéremelésben, visszafizeti a gyermekeseknek az idén befizetett személyi jövedelemadót, elengedi a fiatalok jövedelemadóját és biztosítja az alacsony energiaárakat.

Hangsúlyozták, hogy ezzel szemben a Gyurcsány-korszakban a magas infláció mellé még megszorításokkal is nehezítették az emberek élet: elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, befagyasztották a béreket, emelték a munkát terhelő adókat, és az egekbe emelték a rezsit.

Gyurcsányhoz hasonlóan Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje is arról beszél, hogy eltörölné a rezsicsökkentést – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában