Sokat sejtető szavak

2024.02.14. 11:28

Pikó András súlyos kijelentést tett a Klubrádió pénzkezelési gyakorlatáról (frissült)

A Magyar Nemzet birtokába került egy hangfelvétel, amin lesújtó képet festett a józsefvárosi polgármester a volt munkahelyéről.

MW

Pikó András, a VIII. kerület polgármestere

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Alighogy kirobbant a botrány Arató András gyalázkodó, ordenáré stílusú publicisztikája miatt, szocialista körök egy hangfelvételt juttattak el a Magyar Nemzethez, amelyen Pikó András 2019-ben arról is beszélt, hogy a volt munkahelyén, a Klubrádiónál nem éppen átlátható módon bántak a befolyt pénzekkel. Ezzel kapcsolatban a lap kérdéseket juttatott el Józsefváros baloldali polgármesteréhez, aki egyelőre nem válaszolt.

A hangfelvétel a józsefvárosi szocialisták 2019 tavaszán tartott taggyűléséről készült, ahol Pikó András a választási kampányban a személyét érintő lehetséges buktatókról beszélt.

Szó szerint ezt mondta: „Támadhatnak a Klubrádióval. A Klubrádió egy nagyon sikeres és nagyon jó rádió, és gyűjt is pénzt, de azt nem mondanám, hogy a lehető legtranszparensebb módon dokumentálja ezt a dolgot. Tehát ezt tegyük rendbe. Lehet gond azzal (…) két-három olyan dolog, amire a Fidesz mindig rá szokott állni, én azt rögtön az elején, még mielőtt kinyitnák a szájukat, azonnal át fogom keretezni a dolgot.”

Pikó András tehát arra számított, hogy a kampányban támadhatják a Klubrádió miatt, ahol csaknem két évtizedet töltött el műsorvezetőként. Miután eldőlt, hogy indul a baloldal polgármesterjelöltjeként, 2019 júniusában felmondott a rádiónál.

Pikó a hétfőn megjelent, majd kedden a Klubrádió honlapjáról törölt, Novák Katalint és Varga Juditot női mivoltában sértő cikkre sem reagált.

A teljes cikkért kattintson.

A Klubrádió továbbra is lapít a botrányos címadás ügyében

A Klubrádió továbbra sem reagál a Magyar Nemzet kérdéseire, amelyeket a lap az elnök-vezérigazgató Novák Katalint és Varga Juditot gyalázó botrányos címadásával kapcsolatban küldött.

A Klubrádió közösségi oldalán sokáig fellelhető volt az írás, amely alá sorjáztak a dühös kommentek, ám mostanra törölték az egész cikket. A botrányos címadást elítélte a Magyar Nemzeti Médiaszövetség, valamint számos közéleti szereplő.

Egy kivétellel a balliberális pártok is mind hallgatásba burkolództak, és nem voltak hajlandók elítélni Arató András kijelentéseit. Egyedül az LMP – Magyarország Zöld Pártja volt hajlandó elhatárolódni Arató András kijelentéseitől.

A MÚOSZ továbbra is hallgat az Arató-ügyben

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség várja, hogy a Magyar Újságírók Országos Szövetsége indít-e etikai vizsgálatot az Arató András tollából a Klubrádió honlapján megjelent, majd módosított, végül onnan levett, a női nemet súlyosan sértő írása miatt. A szövetség álláspontja szerint a publicisztika kocsmai stílusban, minősíthetetlen hangvételben említi a két távozó politikust, nőiségükben külön és kifejezetten megalázva őket – adta hírül a Magyar Nemzet.

Havas Henrik is elmondta véleményét a publicisztikával kapcsolatban

Arató András félreértelmezésre és félreértésre hivatkozva kért bocsánatot közleményében, amivel a Klubrádióban ki is merült a „felelősségrevonás” fogalma – írja a Magyar Nemzet.

Erre a botrányra reagált ma Havas Henrik balliberális megmondóember a Facebook-bejegyzésében imígyen:

A gond az, hogy a szerencsétlen, hülye Arató két nő, Novák Katalin és Varga Judit lemondása kapcsán bírta ezt írni. Ez a publicisztikának alig nevezhető szöveg minden normális embernél kiveri a biztosítékot. […] Arató […] ezt elb…szta.

A cikk ITT folytatódik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában