Rendkívüli bejelentés

2024.02.08. 15:29

Orbán Viktor: pedofiloknak nincs kegyelem! (videó)

Alkotmánymódosítást nyújtott be a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök: kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén ne lehessen kegyelmet adni. A Magyar Nemzet birtokába kerültek a módosító javaslatnak a részletei.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök

Forrás: Facebook/Orbán Viktor oldala

Pedofil elkövetők számára nincs kegyelem, ez a személyes meggyőződésem

– jelentette ki Orbán Viktor a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videóban.

A miniszterelnök hangsúlyozta, kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről,

„de itt nem jogászkodni kell, hanem tiszta helyzetet kell teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel”

– fogalmazott.

Elmondta: neki is van öt gyermeke és hat unokája és ha valakik hozzájuk nyúlnának, az első gondolata az lenne, hogy „félbe kell őket hasítani vagy miszlikbe kell vágni”.

Orbán Viktor kijelentette,

egyértelmű helyzetet kell teremteni, ezért a  kormány nevében benyújtott egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.

„Ideje rendezni ezt a kérdést!” – mondta.

Így módosíthatják az alkotmányt

A Magyar Nemzet birtokába kerültek annak a módosító javaslatnak a részletei, amelyet a miniszterelnök jelentett be.

Az alkotmánymódosító javaslat értelmében a jövőben nem kaphatnak elnöki kegyelmet olyan személyek, akik kiskorú személyek sérelmére követtek el szándékos bűncselekményeket – tudta meg a Magyar Nemzet. Vagyis amennyiben az országgyűlés megszavazza az alkotmánymódosítást, a jövőben a köztársasági elnöknek nem lesz joga kegyelmet adni olyan elítélteknek, akiket pedofíliával kapcsolatos bűncselekmények ügyében ítélték el.

Magyarországon a gyermek a legfontosabb! A gyermekek kárára elkövetett bűncselekmények tetteseit a törvény teljes szigorával kell büntetni. Aki kiskorú gyermek kárára szándékos bűncselekményt követ el, az semmilyen indokkal nem mentesülhet a tettei következményei alól

– áll a módosítási javaslat indoklásában, amely szerint egyértelműen ki kell zárni annak a lehetőségét, hogy a gyermekek kárára szándékos bűncselekményt elkövetők kegyelem útján mentesüljenek a büntetésük hátrányos jogkövetkezményei alól, és újra büntetlen előéletűvé válhassanak.

Alaptörvényünkben kell világossá tenni, hogy a gyermekek kárára bűncselekményt elkövetők számára nincs kegyelem!

– fogalmaznak a dokumentumban. A Magyar Nemzet információi szerint az alkotmánymódosítás rendelkezik arról is, hogy mit kell tennie a köztársasági elnöknek az olyan, folyamatban lévő kegyelmi kérelmekkel kapcsolatban, amelyekben egy kiskorú személy sérelmére elkövetett bűncselekmény esetében nyújtanak be kérvényt. Az átmeneti rendelkezések ugyanis egyértelműsítik, hogy a már folyamatban lévő kegyelmi ügyekben is alkalmazni kell a kiskorúakat védő, kegyelmet kizáró rendelkezést.

Szánthó Miklós: A pedofília nem egy betegség, hanem bűn és undormány

A pedofília nem egy „betegség”, a pedofil nem egy „beteg ember” – ahogy baloldaliak állítják –, hanem a gyermekeinkre leselkedő legdurvább és legvisszataszítóbb veszély, bűn, undormány, bűnözői kör – jelentette ki közösségi oldalán az Alapjogokért Központ vezetője.

Szánthó Miklós hozzátette: a kormány hatékonyan és jól reagál. 

Kiemelte, hogy a vonatkozó módosítást valóban alkotmányos szinten kell rögzíteni és nem csak a pedofilokra, de minden, a gyermek érdekét sértő bűnözőre ki kell terjeszteni a kegyelmi lehetőség kizárását. 

„Mondom: nincs kegyelem. Nincs bocsánat” – zárta sorait az Alapjogokért Központ főigazgatója.

Korábban írtuk:

Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett egy fényképet, amelyben jelzi, hogy hamarosan fontos bejelentést tesz.

Bejelentés a kegyelmi jogról szóló vitával kapcsolatban. Hamarosan!

– írta posztjában a miniszterelnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában