Hálózat

2023.08.07. 12:07

A közelgő amerikai elnökválasztás miatt Sorosék is mélyen a zsebükbe nyúltak

A küszöbön álló 2024-es amerikai választások közeledtével Soros Györgyék fokozzák lobbitevékenységüket – írja a Magyar Nemzet.

MW

Soros mélyen a zsebébe nyúlt az amerikai elnökválasztás miatt

Forrás: AFP

Fotó: FABRICE COFFRINI

A Tűzfalcsoport beszámolója szerint a Nyílt Társadalom hálózatának érdekképviseleti ága, a Nyílt Társadalom Politikai Központ – amely büszkén áll ki a választójog és a reproduktív igazságosság előmozdításáért, a faji megkülönböztetés megfékezéséért, valamint a transzneműek, a bevándorlók és sok más olyan ember jogainak védelméért, akiknek méltóságát és jogait támadások érik és akiket az új törvények megtagadnak – többévnyi vérszegény költekezés után az idei év első felében újra növekedésnek indult. Áprilistól júniusig ugyanis mintegy 8,4 millió dollárt költött szövetségi lobbitevékenységre.

Ez az összeg magasabb, mint a 2023 első negyedévében elköltött csaknem 1,6 millió dollár. Azonban mindkét szám töredéke a szervezet eddigi rekordjának, 

a 2019 negyedik negyedévében elköltött 24,1 millió dollárnak. 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában