Járvány

2023.07.07. 09:24

Megszűnik a heti adatszolgáltatás

Megszünteti a heti adatszolgáltatást a koronavírus-fertőzöttek számáról a Koronavírus Sajtóközpont.

MW

Beoltanak egy férfit az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A szervezet pénteken az MTI-vel azt közölte: miután Magyarországon hetek óta már csak szórványos, egyedi koronavírus-fertőzéseket diagnosztizálnak, vagyis járvány már nincs, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is hivatalosan megszüntette a globális vészhelyzetet, a koronavírus-fertőzöttek számáról szóló heti adatközlést megszüntetik.   

Az oltás természetesen továbbra is felvehető 

– tették hozzá.

Továbbra is stagnál a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán azt közölte, az országos átlagot nézve a 26. héten is stagnált az örökítőanyag-koncentráció.

 

A városok többségénél stagnálás mérhető, míg csökkenés Békéscsabán, Miskolcon, Veszprémben és Zalaegerszegen tapasztalható. Enyhe emelkedés egyedül Pécsett jelentkezett – írták a honlapjukon.

 

Hozzátették: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a városok felénél a „mérsékelt”, a többi helyen az „alacsony” tartományban van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában