Inflációs krízis

2023.07.24. 08:11

Biden migrációs politikáját nyögik az amerikaiak

Az elnök politikája okozta migrációs krízis felduzzasztja azokat a költségeket, amelyeket az átlagos amerikaiaknak és felnőtt gyermekeiknek kell fizetniük a lakhatásért – írja a V4NA.

MW

Joe Biden amerikai elnök a mesterséges intelligenciáról beszél a washingtoni Fehér Ház Roosevelt-termében 2023. július 21-én

Forrás: MTI/EPA/ABACA POOL

Fotó: Yuri Gripas

A brutális migrációs áradat toronymagasan tartja a lakhatási költségeket, erre panaszkodnak elsősorban a befektetők, de az átlagpolgárok is. Mindez Joe Biden amerikai elnöknek és migrációs politikájának az egyenes következménye – vélekednek az emberek. A Wall Street Journal arról ír, hogy a növekvő bevándorlás nem engedi csökenni a lakásárakat és a bérleti díjakat, ami különösen fájó az embereknek az inflációs krízis kellős közepén – olvasható a V4NA cikkében.

Egyes felmérések szerint egy százalékos migrációs növekedés átlagosan három százalékos emelkedést jelent a lakhatási költségekben.

Az Egyesült Államokban a lakásárak inflációja messze a legnagyobb mértékben hozzájárult a 2023. márciusi inflációhoz – írta tweetjében Kathy Jones közgazdásza. Az általa tweetelt grafikonon sötétkékkel látható a lakásinfláció domináns részesedése:

A Tennessee állambeli Columbiában már odáig fajult a helyzet, hogy a bérlők szervezkednek, miután az elmúlt években a lakbérek robbanásszerűen megemelkedtek, ami miatt egyre többen váltak hajléktalanná – írja a Breitbart, amely USAToday.com cikkét szemlézte. Akik még képesek kifizetni a lakbért, azok is minden nap amiatt rettegnek, hogy hamarosan kilakoltatják őket.

A városi lakások magas ára sok fiatal amerikait vidéki közösségekben tart, míg a migránsok és gyermekeik a városi lakásokba szorulnak. Ez a folyamat biztosítja, hogy a migránsok és gyermekeik megkapják a városi élet gazdasági lehetőségeit, amelyek egyébként az amerikaiak gyermekeihez kerülnének – véli Leah Boustan, egy bevándorláspárti akadémikus.

Nem számít, hogy szüleik melyik országból érkeztek, a bevándorlók gyermekei nagyobb valószínűséggel haladják meg szüleik jövedelmét felnőttként, mint az Egyesült Államokban született gyermekek

írta korábban egy cikkében a gazdaságtörténész.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában