Szolidaritás

2018.09.30. 13:28

Orbán Viktor részvétét nyilvánította az indonéz miniszterelnöknek

Orbán Viktor azt írta, mély megrendüléssel értesült a földrengésről és a szökőárról. A magyar emberek nevében együttérzését fejezte ki az áldozatok családjainak és mielőbbi felépülést kívánt a katasztrófa sérültjeinek.

Orbán Viktor az indonéz államfőt, Joko Widodót a Celebesz szigetet ért földrengés és az azt követő szökőár miatt együttérzéséről és Magyarország támogatásáról biztosította.

„Tisztelettel adózunk az indonéz hatóságok hősies munkája előtt, akik ezekben az órákban is fáradhatatlanul kutatnak a katasztrófa túlélői után. Ezúton szeretném megerősíteni, hogy Indonézia számíthat Magyarország támogatására a katasztrófa következményeinek elhárítása során” – áll a miniszterelnök szeptember 29-i keltezésű levelében.

Az indonéziai Celebeszt (Sulawesit) pénteken megrázó földrengésnek és az azt követő szökőárnak legalább 832 halottja és több száz sérültje van, sok embert eltűntként tartanak nyilván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában