Felhívás

2018.02.15. 12:23

Kirándulj és szelfizz Brúnó századossal!

Fényképezkedj Brúnóval, járd körbe a laktanyát, tudj meg izgalmas részleteket a tűzoltói hivatásról, rajzold vagy írd le, és küldd vissza a megélt élményeidet, majd nyerj egy egyedülálló tűzoltó-bemutatót óvodádnak vagy iskoládnak! Ezzel a felhívással fordult a gyermekekhez a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Angyal Eszter

A Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon szolgál Brúnó százados, az ország „leglustább tűzoltója”. Az ötéves labrador 2013 októberétől teljesíti szolgálati kötelezettségeit állomás­helyén, a nógrádi megyeszékhelyen, s ez idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert mind a felnőttek, mind pedig – és elsősorban – a gyerekek körében.

Mint minden labradornak, Brúnónak is a vérében van a játékosság és az emberszeretet, s ezt minden adandó alkalommal ki is fejezi. A parancsnokságra gyakran érkeznek gyermekcsoportok, akik a laktanya, a tűzoltógépjárművek, a védőfelszerelések és a technikai eszközök megismerése mellett előszeretettel játszanak Brúnó századossal.

Fotó: NMKI

A tűzoltóhivatás bemutatása és egyben a gyermekek tűzvédelmi ismereteinek fejlesztése, felelősségtudatra nevelése érdekében a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgató­ság idén először szervezi meg a „Szelfizz Brúnó századossal, a tűzoltó kutyával!” című programját, amelynek lényege, hogy óvodás és általános iskolás csoportokat várnak a salgótarjáni tűzoltók laktanyájában, a Szent Flórián tér 1. szám alatt. A parancsnokság tökéletes osztálykirándulási helyszín is lehet a diákok­nak, Nógrád megye természeti értékeinek feltérképezése közben ugyanis „pihenésképp” beilleszthető a programba a nagyjából egyórás laktanya-látogatás.

A gyermekcsoportok érkezéséről minden alkalommal fénykép készül, és a program sikeréről időről időre beszámol az igazgatóság is a weboldalán. A látogatást követően az óvodás és általános is­kolai első osztályos gyermekeknek rajzban, az általános is­kolai felsőbb tagozatos diákoknak pedig írásban kell vissza­küldeniük a Brúnóval megélt élményt. Az az óvoda és általános iskola, ahonnan nyár végéig a legtöbb rajz és megírt történet érkezik, egyedülálló tűzoltó-bemutatót nyer, emellett korosztálynak megfelelő tűzmegelőzési oktatást kap.

A programra minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges e-mailben az alábbi címen: [email protected]. Az érdeklődőknek ebben kell megírniuk, hogy mikor és hány fővel szeretnének érkezni. Fontos, hogy minden esetben adják meg a kapcsolattartó telefonszámát, akivel a katasztrófavédelem munkatársai egyeztethetnek. További kérdés esetén a 36-30/9743-459-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Kiemelt fotó: Brúnónak a vérében van a játékosság és az emberszeretet, Fotó: NMKI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában