Konferencia Liga

2023.08.31. 21:57

Magabiztosan nyert és zsinórban ötödjére jutott csoportkörbe a Fradi

A Ferencváros simán, 3-0-ra nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen Budapesten és 7-0-ás összesítéssel lépett tovább. Zsinórban ötödik alkalommal jutott be valamelyik európai kupa csoportkörébe az FTC labdarúgócsapata, amely a Bajnokok Ligája és az Európa Liga után a Konferencia Ligában is játszhat majd ősszel.

MW

A ferencvárosi Adama Traoré (k) ünnepli gólját

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Ferencváros magabiztosan, négy rúgott és nulla kapott góllal tudta le a vilniusi találkozót, ezzel pedig jelentős lépést tett a Konferencia Liga csoportkörbe kerüléséhez. Ezúttal a Fradi játszott hagyományos zöld-fehér csíkos szerelésében, míg a vendég litvánok teljesen feketében léptek pályára a 18 ezer hazai néző előtt. 

A Ferencváros ultrái a mérkőzést megelőzően arra kérték a szurkolókat, hogy zöld színű pólóban érkezzenek a Groupama Arénába. A Zalgiris Vilniust tucatnyian kísérték el Budapestre a nagy különbségű hazai vereség ellenére is.

Korai vezetés az első félidőben

Traoré az első mérkőzéshez hasonlóan igen korán betalált, hiszen alig három perc telt el, amikor Varga passzából tudott eredményes lenni.

A bekapott gól feltüzelte a hazaiakat, akik többször is ígéretes támadásokat vezettek az első negyed órában. A vendégek mintha feladták volna a találkozót, a Fradi pedig nagy kedvvel játszott, érződött, hogy kiszolgálnák a Ferencváros szurkolóit. 

A huszadik percben kapust kellett cserélnie a vendégeknek vélhetően sérülés miatt, Gertronas helyett Duka állt be. 

A félidő második felére aztán visszaesett a hazaiak lendülete, több lett a szabálytalanság. A Ferencvárosnak nem volt miért sietnie, a Zalgiris pedig a becsületéért harcolt inkább és próbált támadni. A félidő végéhez közeledve aztán büntetőhöz jutott az FTC,

 amit Varga magabiztosan értékesített a 42. percben, így a tizenegyedik meccsén a 11. gólját szerezte.

A második félidő

A második félidő egy nagy vendéghelyzettel indult, Oyewusi elfutásai nem először okoznak zavart a Fradi védekező zónájában a mérkőzés folyamán. Mégis a Ferencváros szerzezte meg harmadik, összesítésben hetedik találatát! 

A 48. percben a frissen beállt Pesic passzából Traoré szerezte meg második gólját.

Úgy tűnt, hogy nem kell sokat várni az újabb, immár negyedik ferencvárosi találatra. Az 51. percben Pesic laposan lőtt a tizenhatos vonalától, Duka ugyan érezte, hova jön a labda, de az átcsorgott a kezei alatt és bevánszorgott a gólvonal mögé, 

végül a VAR azonban les miatt érvénytelenítette a találatot. 

A félidő közepére a Fradi megint visszaesett, a Zalgiris pedig ismét a becsületgólért kezdett el hajtani.  A találkozó utolsó perceiben a Zalgiris kapuja előtt zajlott inkább a játék, miközben a Ferencváros szurkoló Lipcsei Pétert és Máté Csaba megbízott vezetőedzőt éltették. Az ő irányítása alatt egészen parádésan futballozik az FTC, 

amely végül magabiztosan, 3-0-ra nyert és 7-0-ás összesítéssel jutott túl a litván Zalgiris Vilnius csapatán és jutott be az EKL csoportkörébe!

Ferencváros–Zalgiris Vilnius 3-0
Budapest, 18.000 néző
Játékvezető: Urs Schnyder
Gól: Traoré (2), Varga
Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Mmaee, Abena, Civic (Ramirez) – Sigér, Abu Fani  – Marquinhos (Tokmac), Zachariassen, Traoré (Lisztes) – Varga B. (Pesic)
Zalgiris: Gertmonas (Duka) – Bopesu, Hnid, Kendysh, Mamic (Pavelic) – Golubickas, Karashima (Kazukolovas), Buff, Verbickas – Oyewusi, Kazlauskas (Jansonas)

A Sepsiszentgyörgy is érdekelt volt az EKL rájátszásában. A székelyek a norvég Bodö ellen idegenben szenvedtek 3-2-es vereséget, így számukra augusztus utolsó napjáig tartott az európai kalandozás. Az első mérkőzés 2-2 lett Sepsiszentgyörgyön, így a Bodö 5-4-es összesítéssel jutott a csoportkörbe. 

A Konferencia Liga csoportkörének sorsolását pénteken tartják.

„Pár órára újra itthon, de addig legalább továbbjut a Fradi” – írta közösségi oldalán Szijjártó Péter

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában