Labdarúgás

2023.08.10. 08:30

Konferencia-liga: idegenben kezdenek az állva maradt csapataink

Két magyar csapat maradt állva az UEFA Konferencia-liga selejtezőiben, mindkettő idegenben kezdi meg a párharcát. A Ferencváros Máltán, a Debrecen Bécsben játszik csütörtök este.

MW

A ferencvárosi Kristoffer Zachariassen (b) és Alan Mannus, az ír Shamrock Rovers kapusa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A második selejtező körben a budapesti zöld-fehérek az ír Shamrock Rovers együttesét búcsúztatták kettős győzelemmel (4–0; 2–0), míg a DVSC az örmény Alaskert ellen büntetőpárbaj végén harcolta ki a harmadik fordulóba kerülést ( 1–0; 1–2). A Zalaegerszeg az NK Osijek, a Kecskemét a lett Riga ellen búcsúzott egy héttel ezelőtt.

Szijjártó Péter: a konzulok ezen a héten is mindenben segítik a mérkőzésekre érkező magyar szurkolókat
„Újabb hét, újabb Konferencia Liga meccsek” – fogalmazott a miniszter, aki hozzátette, hogy konzuljaink ezen a héten is mindenben segítik a mérkőzésekre érkező magyar szurkolókat.
Szijjártó Péter emlékeztetett rá, hogy Bécsben 21 órakor az Allianz Stadionban a Rapid Wiennel mérkőzik meg a DVSC. 
„Négy konzul kolléga már érkezéskor a határátkelőnél és a vasútállomáson segíti a helyszínre érkező magyar szurkolókat és természetesen a stadionban is jelen lesznek a meccs teljes időtartama alatt. Szükség esetén a +36 30 120 9151-es telefonszámon kérhető konzuli segítség.”
Az FTC 19 óra 30 perckor játszik a Hamrun Spartansszal a máltai National Stadiumban. „Három követségi kollégánk itt is a magyar szurkolók rendelkezésére áll a +356-2124-4310-es ügyeleti telefonszámon” – írta Szijjártó Péter.

Máltára utazik a Fradi

A Ferencvárosnak lehet talán könnyebb dolga, hiszen a máltai Hamrun Spartans ellen kell kivívniuk a következő körbe jutást. 

A fővárosiaknak lökést adhat, hogy a hétvégi fordulóban egy gólokban gazdag, jó iramú mérkőzésen tudták legyőzni a Fehérvárt idegenben 5–3-ra.

A hírek szerint ráadásul nem marad támogatás nélkül a vezetőedzői székben egyre biztosabban ülő Máté Csaba együttese, hiszen több mint száz ferencvárosi szurkolhat majd Máltán a magyar bajnoknak. 

A találkozó 19:30-kor kezdődik, és fontos információ, hogy már elérhetőek a jegyek a jövő heti, budapesti visszavágóra is.

 Amennyiben a Fradi túllép máltai ellenfelén, úgy a litván Zalgiris Vilnius és a svéd BK Hacken Európa-liga-párharc vesztesével mérkőzhet meg.

Az osztrák rekordbajnok a Loki útjában

Nehéz dolga lesz a Debrecennek, hiszen csütörtökön este Bécsben kell pályára lépnie a Rapid Wien vendégeként. A Haon.hu beszámolója szerint az osztrákok egyáltalán nem veszik félvállról a mérkőzést, nagyon komolyan felkészültek a Debrecenből. A Loki a Pakssal játszott volna a hétvégén bajnokit, a találkozót azonban szeptemberre halasztották a két klub megállapodása értelmében. 

Nemcsak a csapatok, de a szurkolók is kiemelten készülnek a bécsi mérkőzésre. A Loki ultrái közös vonulást hirdettek a stadionhoz, valamint pirosba öltöztetnék a vendégszektort, miközben felhívják a figyelmet arra is, hogy 

a bécsi zöld-fehérek régi, jó barátságot ápolnak a budapesti zöld-fehérek szurkolóival, ami nem vetít előre barátságos fogadtatást és hangulatot.

Szintén a Haon.hu kérdezte a debreceni legendát, Sándor Tamást, aki szerint a Loki képes lehet kétszer is megverni osztrák riválisát.

A mai DVSC három szempontból is ütőképes. Az első: a szerb edzőt, Szrdan Blagojevicset az akaratereje miatt becsülöm. Mindig mindenki ellen nyerni akar, és ehhez ismeri az utat is. Másodjára a rutinos Dzsudzsák Balázsnak és a 11-esek hárításában járatos Megyeri Balázs kapusnak köszönhető az eddigi menetelés. Utóbbi lábbal legalább olyan kiváló, mint a vetődéseivel. Nála jobban mostanság csak a vízipólós világbajnok kapuvédő, Vogel Soma szerepelt Fukuokában. Az is fontos összetevő, hogy a Loki légiósai elhivatottak

– mondta a DVSC egykori karmestere. A Rapid Wien–Debreceni VSC találkozó 21 órakor kezdődik.
Amennyiben Sándornak igaza lesz, és továbbjut a negyedik körbe a Loki, úgy nem lélegezhetnek fel, 

hiszen az olasz Fiorentina vár rájuk a következő fordulóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában