Bulvár-celeb

2024.01.20. 08:50

Furcsa tünetekkel ébred? Lehet, hogy kéretlen albérlői vannak

A szakértő drasztikus megoldást javasol.

MW

Illusztráció: Getty Images

Előfordulhat az életünk során olyan, hogy rosszul érezzük magunkat, de nem tudjuk, hogy valójában mi a bajunk. Egy szakértő most arra figyelmeztet, ha a következő tünetek valamelyikét észleljük az otthonunkban, akkor nem vagyunk ott egyedül - írja a Bors.

Ha úgy ébred reggel, hogy fájnak a szemei, viszket a bőre és köhög, valószínűleg poratkákkal osztja meg az ágyát. Az apró kártevőket az ágyneműnkben lévő elhalt hámsejtekhez vonzzák, és leginkább a magas páratartalmú hálószobákban jelennek meg.

Illusztráció: Getty Images

De mi a megoldás?

A rendszeres portörlés, a meleg vizes mosás és az allergén ágynemű mind megoldás lehet a problémára- írja a Mirror.

Ha azt veszi észre, hogy viszket a bőre, de nincsenek rajta harapásnyomok, több mint valószínű, hogy poratkákkal osztozik az ágyán. Bár mikroszkóp nélkül nem láthatók, onnan tudhatja, hogy ott vannak, ha reggel viszketnek a szemei és száraz köhögéssel küzd

– mondta Rebecca Swain szakértő. Hozzátette, az ágyneműt ebben az esetben magas hőfokon ki kell mosni és az egész szobát portalanítani kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!