Spencer

2020.06.18. 09:54

Az Alkonyat-filmek sztárja alakítja Diana hercegnőt

Kristen Stewart alakítja Diana hercegnőt a Spencer című filmben, amely a chilei Pablo Larraín rendezésében készül – írja a The Guardian brit lap internetes kiadása.

Kristen Stewart amerikai színésznő a Charlie angyalai című filmjének londoni bemutatóján 2019. november 20-án.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Neil Hall

A film arról a hosszú karácsonyi hétvégéről szól, amikor a néhai Diana hercegnő a Sandringham-kastélyban eldöntötte, hogy elválik Károly hercegtől, mert nem működik a házasságuk.

Larraín úgy fogalmazott, hogy a tündérmesékben a herceg mindig rátalál a hercegnőre és feleségül veszi.

A film azt mutatja be, milyen, amikor a tündérmese véget ér és valaki úgy dönt: nem akar királynő lenni, hanem inkább elmegy és a saját életét éli.

A Diana hercegnő leánykori neve, a Spencer cím alatt készülő film forgatókönyvét Steven Knight írja.

Pablo Larraín készített már filmet Pablo Neruda és Jacqueline Kennedy életéről is, utóbbi alkotását három kategóriában is jelölték Oscar-díjra. Az amerikai Kristen Stewart az Alkonyat-széria filmjeivel szerzett hírnevet.

Károly herceg, brit trónörökös 1981-ben vette feleségül Diana Spencert. Házasságuk 1996-ban végződött válással, Diana egy évvel később halt meg Párizsban autóbalesetben.

Borítókép: Kristen Stewart amerikai színésznő a Charlie angyalai című filmjének londoni bemutatóján 2019. november 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!