a rózsa neve

2019.03.04. 15:07

Sorozat készül Umberto Eco leghíresebb regényéből

Több mint harminc évvel Jean-Jacques Annaud A rózsa neve című filmjének bemutatása után Umberto Eco bestsellere televíziós sorozatként tér vissza John Turturro főszereplésével.

Fotós: Collection Christophel

Fotós: Collection Christophel

Az olasz-francia-német koprodukció nyolc, egyenként 52 perces epizódból áll. A Giacomo Battiato rendezésében készült sorozatot hétfőn kezdi sugározni az olasz közszolgálati televízió, kedden a francia OCS csatorna, májusban pedig Amerikában a Sundance TV tűzi műsorára.

A minisorozat hűen követi az 1980-ban megjelent, világszerte 50 millió példányban eladott regény történetét.

A középkori kolostorban játszódó produkcióban John Turturro alakítja Baskerville-i Vilmos ferences szerzetest,

akit Annaud filmjében Sean Connery játszott.

„A rózsa neve nagyszerű könyv: magában foglal egy thrillert, amelyet Annaud filmje elmesél, ám tartalmaz filozófiai vitát, a vallás és a hatalom viszonyáról, a szeretetről, a nőkről, az életről szóló fejtegetéseket is.

Amire egy kétórás filmben nincs idő, mi elmondhattuk” – fejtette ki a sajtó képviselőinek Gaicomo Battiato.

A 25 millió euróból (8 milliárd forintból) angol nyelven, javarészt a római Cinecittában forgatott sorozat főszereplője,

Turturro elmondta, hogy inkább nem is nézte meg Annaud klasszikusát, hogy a nagy előd ne befolyásolhassa.

A széria első forgatókönyvvázlatát egyébként a producerek szerint még Umberto Eco is látta és jóvá is hagyta 2016-ban bekövetkezett halála előtt.

Borítókép: Sean Connery és Christian Slater az 1986-os filmben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!