Mamma mia

2018.04.27. 16:03

Az Abba új dalokat vett fel

Óriási meglepetésre feltámadt a hetvenes-nyolcvanas évek legendás popzenei együttese, bár élő fellépést nem terveznek.

Stockholm, 2018. április 26. 1974. február 9-én a svéd közszolgálati televíziós stockholmi stúdiójában készített kép az Eurovíziós Dalfesztivál selejtezõjében fellépõ ABBA svéd popegyüttes tagjairól, Benny Anderssonról, Anni-Frid Lyngstadról, Agentha Fältskogról és Björn Ulvaeusról (b-j). Az ABBA 2018. április 27-én közölte, hogy két új dalt fognak a közeljövõben megjelentetni és összeraknak egy virtuális valóság turnét, amelyben nem a zenekar tagjai, hanem a digitális másuk szerepel, amiket az 1979-es külsejük alapján készítettek. Az egyik új dal a I Still Have Fair In You, amit a BBC és az NBC közös tévés különkiadásában fognak bemutatni, a tervek szerint decemberben. Az 1972-ben alapított és 1983-ban feloszlott zenekar a hetvenes évek egyik legnépszerûbb popformációja volt, világszerte több mint 400 millió lemezt adtak el. (MTI/EPA/Olle Lindeborg)

Fotó: OLLE LINDEBORG

Nagy meglepetésre a svéd popcsapat visszatért és 1982 után új anyagot vett fel. Mint azt az Instagramon írták, jó mókának tartották, hogy újra stúdióba menjenek, ami olyan volt, mint egy rövid nyaralás. Két számot rögzítettek, melyek közül az egyiket, az I Still Have Faith in You címűt a BBC és az NBC közös tévés különkiadásában fogják bemutatni, a tervek szerint decemberben.

A zenekart 1972-ben alapították, és a hetvenes évek egyik legnépszerűbb popformációja volt. A Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson Agnetha Faltskog és Anni-Frid Lyngstad felállású együttes 1974-ben nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, utána pedig közel 400 millió lemezt adtak el világszerte.

A zenekart belső feszültségek, illetve válás is bomlasztotta, végül 1983-ban fejezték be. Utolsó dalukat 1982-ben rögzítették.

A zenekar visszatéréséről azóta is sokszor esett szó, 2000-ben állítólag egymilliárd dollárt ajánlottak nekik egy turnéért. Faltskog egy régebbi interjúban azt mondta, hogy ma már más az életük, és a zenekar csupán a múltjuk részéhez tartozik.

Borítókép: 1974. február 9-én a svéd közszolgálati televíziós stockholmi stúdiójában készített kép az Eurovíziós Dalfesztivál selejtezőjében fellépő ABBA svéd popegyüttes tagjairól. Az együttes 2018. április 27-én közölte, hogy két új dalt fognak a közeljövőben megjelentetni és összeraknak egy virtuális valóság turnét, amelyben nem a zenekar tagjai, hanem a digitális másuk szerepel, amiket az 1979-es külsejük alapján készítettek. (MTI/EPA/Olle Lindeborg)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!