jegyzet

2019.03.23. 16:01

Veszély

Majdnem szemtanúja lettem egy balesetnek. Reggel, amikor sétáltam a buszmegállóhoz azt vettem észre, hogy egy autó előzi a másikat a főúton.

Lászlók Judit

Forrás: Shutterstock

A megelőzni kívánt sofőr nagyon lassan haladt. Nekem is feltűnt, hogy valami nincs rendben, azonban a másik autós ekkor már integetett a figyelmetlen járművezetőnek.

Néhány másodperc múlva számomra is kiderült, hogy a sofőr egyszerűen csak mobilozott és nem vette észre, hogy éppen megelőzik őt. Ez óriási probléma, hiszen ebből komoly baleset is lehetett volna, mert a figyelmetlen sofőr egyáltalán nem észlelte a másik autóst. Később az egyik zebránál várakoztam, amikor azt vettem észre, hogy egy hölgy nem ott, hanem onnan méterekkel arrébb szeli át az utat, miközben jöttek az autók.

Tényleg ennyire kell sietni? Aztán, hogy a napom még hihetetlenebb legyen, délután busszal utaztam hazafelé, aminek az egyik kereszteződésben egy idős bácsi majdnem nekihajtott. Mondanom sem kell, a babakocsival utazó édesanya nagyon megijedt, hiszen csemetéjével pont ott voltak, ahol az ütközés majdnem megtörtént. Én is ijesztőnek találtam a történteket.

Számomra felfoghatatlan, hogy az a néhány méter vagy egy telefonhívás miért fontosabb az emberi életeknél. Tudom, sokan azt hiszik, hogy velük nem történhet meg a baj, de mindannyian tudjuk, hogy ez nem így van. Mindenkit hazavárnak, szóval közlekedjünk is úgy!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!