Védelem

2018.12.21. 12:30

Vadhálós kerítés épül megyénkben, jövőre lesz majd készen

A 21-es főúton a jelenleg zajló négynyomúsítási munka részeként több szakaszon is vadvédő kerítés is készül.

Sz. R.

A kerítés a vadat védi az úttól, az utat a vadtól

Forrás: Pixabay

Néhány területen a napokban már megkezdődtek a munkálatok, de csak jövőre fejeződnek be. A vadvédő kerítés építésével kapcsolatban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője, Pécsi Norbert Sándor volt segítségünkre.

– Hatvan és Bátonyterenye között a több szakaszban épült védőkerítéseket összekötik, ez a beruházás Kisterenye és Vizslás-Újlak között ér majd véget.

Jelenleg a kerítésoszlopokat helyezik ki Vizslás-Újlak és Salgótarján között, valamint Salgótarjántól Somoskőújfaluig – mondta el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Pécsi Norbert Sándor azt is elmondta, a közlekedésbiztonság érdekében a jövő évben kerül kifeszítésre a kerítésháló, valamint a védőkerítés kiépítése.

Hozzátette: a vadhálók felszerelésénél és a kapuk telepítésénél figyelembe veszik, hogy az út menti ingatlanok megközelítése továbbra is biztosított legyen.

Arra a kérdésre, hogy az érintett területeken terveznek-e vadátjárót, a kommunikációs vezető elmondta: a négynyomúsítás során Szurdokpüspöki és Pásztó között már megvalósított vadátjárón kívül még egy készül, Mátraverebély és Tar között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!