Szécsény/Pásztó

2018.10.23. 15:10

Új burkolatot kap a Szécsényt és Pásztót összekötő út

Országosan több mint ötszáz kilométernyi utat újít fel teljeskörűen egy pályázati támogatásnak köszönhetően – a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád megyében hozzávetőleg huszonöt kilométer útszakaszt tesznek rendbe.

G. K.

Illusztrációs fotó: Shutterstock

A program egyik elemeként a Szécsényt és Pásztót összekötő – 2122-es jelű út – több mint két kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezési munkák folyamatban vannak. A beruházó közútkezelő társaság már átadta a munkaterületet a projekthez kapcsolódó közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek.

A fejlesztés előreláthatólag harminc napot vesz majd igénybe. A két várost összekapcsoló út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a közlekedési táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, és minden egyes térségben betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a munkahelyek és az egyes intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!