Apróságok

2018.09.28. 13:51

Térbitorló műanyag motorok miatt zárták le a gyarmati főutat

A minap a kristálytiszta, ragyogó őszi időben különös látvány fogadta a Balassagyarmat központjába érkezőket.

Sz. K.

A csípős időben kissé didergősen, ugyanakkor izgalomtól fűtötten várta mintegy száz apróság a kismotorján ücsörögve, hogy a bíróságtól a Hétvezér útig, igazi motorosok kíséretében végigszáguldhasson a rendőrök által lezárt főúton.

A kicsik motoros felvonulását „Térbitorló motorozás” néven a városban működő Játékváros családi bölcsőde szervezte, melyet a Lamenda Alapítvány működtet.

Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Vartik Melinda elmondása szerint ez az első alkalom, hogy a bölcsőde falain kívül, városi szinten is megszerveztek egy közös délelőttöt. Igyekeznek jó kapcsolatot tartani az önkormányzati bölcsődével és az óvodákkal is. Mint elmondta, kevés az olyan rendezvény a városban, ahol a kicsik hatéves korig bezáróan közösen megjelenhetnek, ezért meghívták a helyi intézményeket is.

Gyerekek vették birtokba a Balassagyarmat belvárosát, Fotók: Torjay Attila/N.M.H.

A rendezvényen nagy motorosok is részt vettek, amivel a generációk közötti együttműködést is szeretnék erősíteni. A délelőtt sportos felvezetése után interaktív zenés műsorokkal szórakoztatták az ­apróságokat.

Bobák Kálmánné a központi óvoda vezetőhelyettese a középső és nagycsoportosok kísérőjeként volt jelen az eseményen. Jó ötletnek találja a kezdeményezést, szerinte ezek a programok színesítik a gyermekek mindennapjait. A szervezésről is elégedetten szólt: mindenről időben kaptak tájékoztatást. Megjegyezte, hogy ez egy kellemes őszi program, ahol a város legkisebbjei összejöhetnek és együtt tölthetnek két órát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!