Média Kupa

2019.08.26. 16:45

Reviczky Gábor és Erdei Zsolt is pecabotot ragadott Maconkán

Színészek, sportolók és a társadalom ismert alakjai látogattak el Maconkára, hogy pecabotot ragadjanak és versenybe szálljanak a legjobb fogásokért.

Kis Dalma Róza

Reviczky Gábor színész negyedik alkalommal mérettette meg magát Fotó: H. Cs.

A Társasági és Média Horgászversenynek már tizedik alkalommal ad helyet a Nógrád megyei Maconkai-víztározó, így idén kettős jubileumot ünnepelhetett a Média Kupa. Ez alkalommal ötven csapat állt a rajthoz, köztük olyan híres versenyzőkkel, mint Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó, Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, vagy Straub Dezső színművész.

– Számomra a Média Kupa egy olyan esemény, aminek ha vége van, már várom a következőt. Több mint tízszer volt alkalmam versenyezni, és többször is az első helyet hozhattuk el a csapatommal. Sokat ad a hangulathoz az, hogy a barátokkal tölthetjük az időt, együtt versenyezhetünk, és sokszor már előző nap leutazunk. Maconkát nagyon szeretjük a csapatommal, változatos és jó a víz. Mindig nagyon jó a társaság, ahol nem feltétlenül a győzelem a lényeg. Lazítani és kikapcsolódni jöttünk, minden egyes alkalom egy maradandó élmény – mondta Erdei Zsolt, aki gyakran látogat el Nógrád megyébe.

Erdei Zsolt nagy halat fogott a Média Kupán Fotók: Hüvösi Csaba

A világbajnok ökölvívó 18 éves kora körül próbálkozott először a horgászattal a Duna vizén.

– Általában egyedül szeretek horgászni, aktívan, nem a pecabot mellett ülve. A Dunában például nem lehet tudni, mit fogsz a következő pillanatban, ezért izgalmas. Nincs is annál nagyobb élmény, mint mikor egy csuka kitépi az ember kezéből a botot. A horgászösztön ősidők óta benne vannak az emberekben, és ez adja az igazi élményt – tette hozzá Erdei Zsolt.

A ringbe szállt Reviczky Gábor színész is, aki negyedik alkalommal mérettette meg magát a Média Kupán. A színművész tizenöt évet versenyhorgászott, és nem ismeretlen az Ipoly vize sem számára, hiszen holtágain régebben sokat horgászott.

Reviczky Gábor színész negyedik alkalommal mérettette meg magát Fotó: H. Cs.

– Számomra nagyon fontos a Média Kupa, mert a nagyobb tömegek így tudják megérteni, hogy a horgászat nem egy unaloműző foglalkozás, hanem egy sport. Egy ilyen versenyen az etetőanyag összetételére kell figyelni és a csalikra. A ponty nagyon válogatós, és szereti, ha változatos az étele, így el kell találni, mikor mire vágyik, ahhoz, hogy kifogjuk. Nagyon fontos az is, hogy hová kap helyet a csapat a versenyzéshez. Nagy halat csak bizonyos helyeken lehet könnyen fogni. Számít a szél is, azon az oldalon jó pecázni, ahová a szél fújja a halat – mesélt Reviczky Gábor.

A színész a horgászatban azt szereti a legjobban, hogy a természettel közvetlenül tud találkozni.

– Víz mellett lenni a legtermészetesebb az embernek, hiszen kilenc hónapját a magzatvízben tölti mindenki. Így itt érzi magát a legjobban. Én legalábbis biztosan – mondta Reviczky Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában