Ipolytarnóc

2018.09.15. 16:43

Rekordévet zárnak Ipolytarnócon: tavalyhoz képest 20 ezerrel több látogató érkezett

Már biztos, hogy rekordévet zárhatnak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) bemutatóhelyei.

G. K.

A Palóc Pompei-ként ismert látnivaló sajátos időutazásra is lehetőséget kínál, Fotó: Hüvösi Csaba

A 2017 második felében elindított program meghozta a várt eredményeket, hiszen már augusztus végére jelentősen meghaladták a látogatottsági adatok a tavalyi egész éves forgalmat – mondta Nagy Júlia, az ökoturisztikai szakmai program kidolgozója és irányítója.

A Palóc Pompei-ként ismert látnivaló sajátos időutazásra is lehetőséget kínál, Fotó: Hüvösi Csaba

Kiemelte, hogy az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi területen több mint 20 ezerrel nőtt a látogatók száma az esztendő első nyolc hónapjában, mint 2017 ugyanezen időszakában.

Az igazgatóság a látnivalóit és a szálláshelyeit egy erős központi koordináció mellett szorosan együttműködő hálózatba szervezte. Ennek támogatására és ellenőrzésére bevezettek egy vendégközpontú minőségbiztosítási rendszert is. A program támogatásához a BNPI több helyszínen jelentős infrastrukturális fejlesztéseket is társított. Ipolytarnócon hologramos ősállat-bemutató és megújult lombkorona-tanösvény várja a vendégeket, illetve új fogadópontot is kialakítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában