sikeres pályázat

2019.06.02. 09:21

Leaszfaltozzák a szécsényi horgásztanyához vezető utat

Több mint száztizenötmillió forintot nyert el a város önkormányzata a külterületi utak felújítására, karbantartására benyújtott pályázatukkal.

Sz. F.

Fotó: Shutterstock

Stayer László, Szécsény város polgármestere portálunknak elmondta, hogy az összeg ráfordításával a 22-es útról leágazó, a Sóderbánya-tó néven ismert horgásztanyához vezető, több mint 1,5 kilométer hosszúságú utat burkolják le aszfalttal, valamint karbantartó gépeket is vásárolnak.

A pályázat kilencvenöt százalékos támogatást biztosít, így a különbözetet az önkormányzat ez évi költségvetéséből finanszírozzák. A felújításra kerülő út két rövidke szakasza – a vasúti átjáró és a Szentlélek-patakon átívelő híd – állami tulajdonban van. Bár a munkálatok során ezek is felújításra kerülnek, de a pályázati pénzből ezekre nem számolható el támogatás, ezért az ezek kapcsán felmerülő költségeket az önkormányzat magára vállalta.

A projekt teljes bekerülési összege száznegyvenegymillió forint, ebből az önkormányzatnak mindent összeszámolva 24,4 millió forintot kell biztosítania.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában