Nógrád megye

2018.07.23. 10:23

Különleges életmető képzéssorozat indult gyerekeknek

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők képzéssorozatot indított balassagyarmati fiatalok számára az Ön választ, mi segítünk című adományozási program jóvoltából.

P. K.

Az egyesület célja, hogy a 14–18 éves korosztály minél több tagjával megismertessék azokat az egyszerű módszereket és fogásokat, amelyekkel szükség esetén megmenthetik önmaguk vagy társaik életét. A Legyél Te is életmentő elnevezésű projekt harmadik állomásaként a Ridens Szakgimnázium, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium tanulói számára tartottak előadást a vizek veszélyeiről.

A résztvevők megismerhették a nyílt vízi fürdőzés alapvető szabályait és veszélyeit, az ön- és társmentés alapvető fogásait, valamint kipróbálhatták a mentéshez szükséges eszközöket. A foglalkozáson emellett bemutatták: milyen veszélyforrást rejt, ha egy úszni nem tudó ember helytelenül használja a mentőmellényt.

A gyereksereg hatalmas lelkesedéssel és odafigyeléssel vett részt a programon, amelyről számtalan hasznos információval gazdagabban tértek haza.

 

Kiemelt fotók: Bemutatták, milyen veszélyeket rejt a nyílt vízi fürdőzés, NMH-fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!