pályázat

2019.04.24. 17:00

Korszerűsítik a palotási községházát

Több mint harminchatmillió forintnyi pályázati támogatást nyert el a közelmúltban a falu vezetősége.

T.-N. O.

Az épület külső szigetelését is elvégzik

Forrás: N.M.H.

Fotó: Hüvösi Csaba

A kapott összeg az önkormányzat tulajdonában álló községháza energetikai fejlesztésére fordítható. A felújítás már indokolt volt, hiszen az elmúlt évek során korszerűtlenné vált az ingatlan.

– A hivatal felújítását nemrégiben megkezdték a szakemberek. A nyílászárók cseréje már megtörtént, valamint elvégezték a födém-hőszigetelési munkálatokat is az épületen. Mindezeken túl jelenleg is zajlik a homlokzat szigetelése – mondta Szabó Mihály, a falu polgármestere.

Az épület külső szigetelését is elvégzik
Fotó: Hüvösi Csaba / N.M.H.

A településvezető hozzátette, hogy hamarosan megkezdődik a mostanra elavulttá vált fűtési rendszer korszerűsítése is. Napelemek telepítésére azonban nem lesz szükség, ugyanis a községháza villamosenergia-fogyasztása nagyon alacsony. Az épületet korábban már akadály- és azbesztmentesítették, így a mostani projekt során ezekkel sem kell foglalkozni.

A beruházásnak köszönhetően csökkenhet Palotás önkormányzati hivatalának a fenntartási költsége, s emellett környezetvédelmi szempontokból is megfelel majd napjaink elvárásainak az ingatlan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!