Jegyzet

2019.01.17. 12:45

Ideje megmozdulni

Tapasztalataim szerint az emberek egyre inkább odafigyelnek az életmódjukra.

Tóth-Nagy Orsolya

Forrás: Shutterstock

Országszerte különböző programokat szerveznek, amely során az egészségre és a rendszeres testmozgás fontosságára hívják fel a figyelmet a szakemberek. Ma már számos pályázat létezik, amelynek célja, hogy különféle megmozdulásokkal, szűrésekkel és egészségügyi tanácsokkal segítsék a lakosokat. Nógrád megyében is több ilyen jellegű kezdeményezés indult. Személy szerint örülök ezeknek, hiszen nem kell az orvosnál órákat várakozni és hamar megtudhatom, ha bármilyen probléma van. Egy alkalommal részt vettem egy rendezvényen, ahol különböző egészségügyi szűréseket végeztek.

Megnézték egyebek mellett a vércukorszintet, a testsúlyt, a vérnyomást, de a tüdő kapacitását is. Nekem szerencsére nem volt semmi bajom, de egy ismerősöm például így tudta meg, hogy cukorbeteg. Nagyon fontosnak tartom, hogy időben észrevegyük a betegséget, hiszen a korai felismerés akár életeket is menthet. Ha valaki sokáig – és egészségesen – szeretne élni, akkor mindenképp érdemes életmódot váltani, hiszen mindenkinek csak egy élete van és nem mindegy, mit kezdünk vele. Nem elég a táplálkozási szokásainkon változtatni, éppolyan fontos a rendszeres testmozgás, a stressz elkerülése, vagy éppen a megfelelő alvás is.

A kiegyensúlyozott, egészséges élet nem lehetetlen, azonban tenni kell érte!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!