Balassagyarmat

2018.09.22. 11:56

Hollandia nagykövete is eljött a kórház jótékonysági rendezvényére

Több mint 700 euró gyűlt össze a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház Rendelőintézet ­javára azon a jótékonysági össze­jövetelen, amelyet a Nógrád megyei holland közösség kezdeményezett.

Sz. K.

 

René van Hell (balra) nyújtotta át a felajánlásról tanúskodó okmányt dr. Szabó Gézának. Fotó: NMH

Az adományt a rendezvény fővédnöke, a Holland Királyság Magyarországra akkreditált nagykövete, ­René van Hell adta át dr. Szabó Géza főigazgató-főorvosnak.

Az ebéddel egybekötött eseménynek a Bér községben található Malomudvar étterem adott otthont, ahol a vendégek megkóstolhatták az indonéz szigetvilág különleges ­ételeit is. A külön erre az alkalomra hazánkba érkezett holland séfek a béri szakácsokkal közösen készítették el Indonézia jellegzetes gasztronómiai csodáit.

A résztvevők felajánlásainak köszönhetően több mint 700 euróval gazdagodott a gyógyintézmény.

René van Hell nagykövet elmondta, hogy a hollandok számára természetesen a jótékonykodás. Különösen igaz ez akkor, ha ezzel az egészségügy fejlesztéséhez járulhatnak hozzá.

Dr. Szabó Géza főigazgató-főorvos az adomány átvételekor kiemelte, hogy a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet köszönettel elfogadja az anyagi segítséget. Az összeget a kórház idős betegeinek kényelmét szolgáló bútorok beszerzésesre fogja fordítani. Külön köszönetet mondott Hollandia nagykövetének a személyes részvételért.

Az esemény főszervezője, a Nógrád megyei holland közösség egyik meghatározó személyisége, Marcel Stigter megerősítette, hogy mások megsegítése hozzátartozik a hollandok mindennapjaihoz. Feleségével együtt büszkék rá, hogy Nógrád megyében élnek, így természetes számukra, hogy ha van lehetőség, segítenek a megye intézményeinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában