Fotó: Sz.F. / NMH

Változásokat is hozott az új tanév a ságújfalui iskolában

Dénes László, a helyi általános iskola igazgatója portálunknak elmondta: intézményükben az idei tanévkezdés legfőbb változása, hogy a művészeti iskola cím elkerült tőlük.

A jövőben a bátonyterenyei központú, tiszta profilú művészeti iskola tagintézményeként dolgoznak tovább. Az átszervezés a gyermekek művészeti oktatását, nevelését nem érinti, továbbra is helyben sajátíthatják el a művészeti ágak ismereteit. A változás annyit jelent, hogy a tanárok ezentúl a bátonyterenyei iskolához tartoznak.

A tanulók körében népszerű a művészeti oktatás, több mint százan vesznek részt benne. Hangszeres, grafikai, festészeti képzésében és néptáncoktatásban részesülnek.

Dénes László hozzátette: egy kollégájuk nyugállományba vonult, helyettesítését óraadókkal oldják meg. A szakos ellátottságuk 98 százalékos. Ami a járványhelyzetet illeti, az igazgató úgy vélekedett, hogy az előírásokat betartják, egyedül a másfél méteres távolságtartás okoz problémát a diákok körében. Az intézménybe történő belépést szigorították. Jelenleg külső előadókat nem fogadnak, és a galériájukban sem lesz kiállítás. A testnevelési órákat a szabadban tartják. A délutáni sportfoglalkozásokat viszont szüneteltetik, éppúgy, mint az énekkari próbákat. Az óraközi szünetekre az alsó és a felső tagozatosok részére külön időpontban kerül sor. Mindent megtesznek azért, hogy a járványveszélyt a minimálisra csökkentsék.

Az igazgató hozzáfűzte: a környéken nagyon népszerű az iskola. Ságújfalun kívül még tíz településről választják a szülők a gyermekeik részére. Ahogy Dénes László mondta, ez nem az ő érdeme, hanem a tantestületé. Az iskolában 165 diák tanul, akiknek egy része bejáró.

Biztosítottak a feltételek
Az iskola igazgatója elmondta, hogy a tárgyi feltételek területén az intézményük jól felszerelt. Köszönhetően a salgótarjáni tankerületi központnak, a nyáron több felújításra is sor került. A tornateremben kicserélték a padlózatot. A folyosókon, ahol szükséges volt, új lambériák kerültek a falra. Több helyen az ajtók lapjait is cserélték. A tantermeket, a folyosót kifestették, az épületet fertőtlenítették.

 

Hozzászólások

Covid–19
Brüsszel a koronavírus-járvány közepén is csak a piacot védi
szomorú vallomás / 42 perce
Pécsi Ildikó fiának fájdalmas nyilatkozata: Édesanyám jelenleg a legnagyobb meccsét vívja
A Kossuth-díjas színművésznő idén nyáron veszítette el imádott férjét, azóta sajnos egyre rosszabbodik az állapota.
Interjú / 49 perce
Erős helyi beágyazottságú jelölteket indít a Fidesz a fővárosban 2022-ben
Halottak napja / 1 órája
Elhunyt szeretteinkre emlékezünk a hétvégén
mindenszentek / 1 órája
Több nógrádi városban is korlátozzák a forgalmat a sírkerteknél
Nagy Orsolya
egy húszast simán letagadhat / 2 órája
A dögös mamám! Nem csodáljuk, hogy büszke ezekre a képekre a 66 éves Kim Basinger lánya
Nehéz váltani / 2 órája
Halloweenkor takarítsuk ki a zombikat a hálózatból
műholdas mérések / 10 órája
Rekordkiterjedésű volt az ausztráliai bozóttüzek füstje