Mozgás

2024.05.08. 11:45

Testépítőkkel tornáztak a szépkorúak a salgótarjáni idősek otthonában

Rendhagyó tornaórát tartottak a salgótarjáni időskorúak otthona lakóinak. A szépkorúak testépítőkkel tornáztak a programon.

Gulyás Edina

Több mint száz szépkorú tornázott együtt testépítő sportolókkal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Baglyaskő Időskorúak Otthonában, Salgótarjánban – adta hírül közösségi oldalán a szeretetszolgálat. Hozzátették: a mozgás napja alkalmából, kifejezetten szépkorúak számára szervezett sportnapon folytatódott a kampány, amelyet egy étrend-kiegészítőket gyártó nemzetközi nagyvállalat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösen hívott életre. Annak célja, hogy felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára az időskorúak életminőségének a javítása érdekében, különös tekintettel a demenciában szenvedőkre.

A bejegyzés arra is kitér: a mozgásnak fontos szerepe van az idősek életminőségének a javításában. Ennek apropóján a partnerek aktuális kampányában márkanagykövetek bevonásával időseknek, valamint demenciával élő embereknek szóló oktatóvideót készítettek. Ezzel hívva fel a figyelmet a sport kiemelt szerepére az időskorúak életminőségének javításában.

A felvételen Kormos Zoltán és Kiss László jótékony márkanagykövetek, valamint a salgótarjáni intézményben élő Jegesy Ferencné, Évike néni és Cziprok Zoltánné, Ilike néni egy gyógytornász által összeállított, bárhol kivitelezhető, akár kerekesszékben is elvégezhető, nagyon egyszerű eszköz nélküli gyakorlatsort mutatnak be. A torna segít az izomzat erősítésében, az egyensúly javításában és az általános jóllét, illetve a jobb közérzet fenntartásában is. A videót a szeretetszolgálat minden idősotthonában elérhetővé teszik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában