pályázat

2019.05.28. 10:23

Gyermekrajzokból nyílt színes kiállítás a Balassagyarmati Törvényszéken

Az igazság arcai című gyermekrajzpályázatra beérkezett alkotásokból nyílt izgalmas, színes kiállítás a Balassagyarmati Törvényszéken.

Sz. K.

Lendvai Viktória műve első helyezést érdemelt

Forrás: N.M.H.

Fotó: Torjay Attila

Az érdeklődők a győztes művet, Lendvai Viktória Pánik című munkáját is láthatják.

Lendvai Viktória műve első helyezést érdemelt
Fotó: Torjay Attila / N.M.H.

A ZOOM Egyesülettel közösen meghirdetett rajzpályázat a társadalmi felelősségvállalás jegyében az általános és középiskolás korosztályt, illetve a speciális intézményeket szólította meg. A felhívás célja a pályázó gyermekek igazságszolgáltatással kapcsolatos szemléletének megismerése, valamint a felnövekvő nemzedék jogi érzékenyítése volt. A szervezők hangsúlyozni kívánták az egészséges és a fogyatékkal élő vagy tartósan beteg gyermekek közötti kommunikáció fontosságát is. A Balassagyarmaton egy hétig tartó kiállítás június 11-től a Salgótarjáni Járásbíróságon lesz majd látható.

A középiskolások versenyét a balassagyarmati Lendvai Viktória nyerte meg Pánik című rajzával, ami egy módosult tudatállapotban elkövetett gyilkosságot ábrázol.

– Elszomorít és megijeszt, hogy a mai világban a drogok milyen mértékben nyertek teret az életünkben, szerintem ez napjaink egyik legnagyobb problémája – mondta az ifjú rajztehetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!