Polgármester

2018.12.12. 14:43

Fekete Zsolt jövőre is versenybe száll jelenlegi posztjáért

A jelenlegi városvezetőt, Fekete Zsoltot indítja polgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon az MSZP, a DK és a Tarjáni Városlakó Egyesület – jelentették be a jelöltállító szervezetek képviselői a szerdai sajtótájékoztatón.

G. K.

– 2014-ben és 2016-ban is megtiszteltek a választópolgárok bennünket, a salgótarjáni baloldali szövetséget, és megbíztak azzal, hogy irányítsuk a várost. Az elmúlt 4 esztendőben megpróbáltuk megszolgálni az emberek bizalmát, és komoly eredményeket is sikerült elérnünk. Számtalan fejlesztést megvalósítottunk, illetve több elképzelést is kidolgoztunk, előkészítettünk a jövő számára – mondta Molnár Károly.

Fejlesztésen dolgoztak

Fekete Zsolt kiemelte: az oktatást, a kultúrát, a turizmust és az önkormányzat által működtetett, illetve fenntartott infrastruktúrát érintő fejlesztési csomag megvalósításán dolgoztak az elmúlt években. – A kormánnyal is megfelelő kapcsolatot sikerült kialakítani, és a fejlesztések egy része kormányzati támogatásra épül. A kormányzat is látja, hogy egy hátrányos helyzetű megye székhelyének is szüksége van támogatásra, sőt, talán kicsit jobban is oda kell figyelni ezekre a térségekre – emelte ki a polgármesteri posztért jövőre újra induló politikus.

Az MSZP salgótarjáni szervezetének elnöke hozzátette: a szövetségük célul tűzte, hogy a 2019-es választásokra olyan jelölttel állnak a polgárok elé, aki egyrészt már bebizonyította, hogy képes megfelelően vezetni a várost, másrészt pedig tovább tudja vinni azt a munkát, ami a fejlesztések folytatását, a megyeszékhely működésének stabilizálását jelenti. A szövetség tagjai úgy döntöttek, hogy már az idén végigviszik a jelöltállítási folyamatot, ami az elmúlt hónapokban le is zajlott.

Egyed Ferdinánd, a DK és Dudás Nándor, a Tarjáni Városlakó Egyesület nevében azt hangsúlyozta, hogy elégedettek a városvezetés munkájával, és ezt az utat kell tovább folytatni.

Fekete Zsolt a 2014-es választás után alpolgármester volt. 2016 februárjában négy jelölt közül nyerte meg az időközi polgármester-választást, amelyet az előző vezető, a 2014-ben megválasztott Dóra Ottó halála miatt kellett megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!