Támogatás

2018.12.07. 11:30

Egyenesen Kínából érkeztek az ajándékok Nógrád megyébe

A Baglyaskő Idősek Otthona egymillió, a bárnai általános iskola is egymillió, a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat pedig 1,5 millió forint támogatást kapott egy kínai alapítványtól.

P. K.

A vöröskeresztesek átveszik az adományt

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Hüvösi Csaba

Az adományokat a Baglyaskő Idősek Otthonában vették át az intézményvezetők.

– Mi, Nógrád megyeiek kerestünk egy kínai tartományt, amivel testvértartományi megállapodást kötöttünk. Az eltelt idő alatt többször jártunk náluk és ők is megtiszteltek bennünket látogatásukkal. Kínai barátaink megkerestek, hogy szeretnék a kapcsolatot erősíteni, és adománnyal kívánják meglepni megyénk néhány településének rászoruló lakóit – mondta lapunknak dr. Bablena Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke

Bablena Ferenc hozzátette: a fentiekben elhangzottakon kívül teszik még ezt azért is, mert szeretnék megköszönni azt a segítséget, információt, amit megyénktől folyamatosan kapnak. A felajánlott összegeket az egyes intézmények a működésükhöz szükséges eszközökre fordíthatják, ezt az adományozási szerződés rögzíti. A kínaiak az intézmények lakóit ruhaneműkkel, cipőkkel, táskákkal is meglepték.

A vöröskeresztesek átveszik az adományt
Fotó: Hüvösi Csaba / Nógrád Megyei Hírlap

– Azért gondoltuk, hogy idén Nógrád megyét támogatja az alapítványunk, mert tudjuk, hogy nem a legjobb a gazdasági helyzet, illetve több a rászoruló, mint máshol. A közösségünk egy templomi alapítvány, amelyben a segíteni szándékozók naponta száz forintnak megfelelő összeget dobnak egy perselybe. A pénzt év végén átadják a szegényeknek – mondta az egyik kínai vendég.

„Jó ügyekért együtt!” – ez a szlogenje annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet az Észak-magyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) Zrt. kötött a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetével. Ennek apropóján tegnap – az önkéntesség világnapján – céges véradást és adományátadó ünnepséget rendeztek a társaság salgótarjáni központjában.

Máté Csaba, az ÉRV Zrt. üzemmérnökség-vezetője érdeklődésünkre elmondta: több mint száz munkatársuk járult hozzá tartós élelmiszerekkel, gyermekjátékokkal, mesekönyvekkel, sporteszközökkel és szaloncukrokkal ahhoz, hogy a nógrádi rászorulóknak szebbé tegyék a karácsonyát.

– A társaság – a minőségi víziközmű-szolgáltatás ellátása mellett – kiemelt feladatának tekinti a társadalmi felelősségvállalást. Arra törekszünk, hogy a szakmai szervezetek bevonásával a jövőben célzott, közös humanitárius akciókra nyílhasson lehetőség, ezzel megkönnyítve a rászorulók mindennapjait – tette hozzá.

Szilágyi Leonóra, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatója kiemelte: az adományhalmazzal mintegy negyven nógrádi család ünnepe válhat boldogabbá. A szervezet az ajándékokat célirányoson juttatja el azokhoz, akik leginkább rászorulnak. Az adományátadó és a véradás egyszerre hordozta az önkéntesség fontosságának példaértékű üzenetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!