szakértők

2019.05.14. 08:42

Huszonkét nógrádi település gazdagodik képzett közművelődési szakemberrel

Lezárult szűkebb hazánkban az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott közművelődési és közönségkapcsolati szakember – közművelődési szakmairány – középfokú végzettségre épülő OKJ-s képzése.

P. K.

Kezükben a bizonyítvány: sikeresen vizsgáztak Beküldött fotó

A 460 kontaktórának a salgótarjáni József Attila Művelődési Központ adott otthont, de a hallgatók 440 órát e-learning formában is teljesítettek.

Kémeri Judit képzési koordinátor elmondta: Salgótarjánban a képzés tavaly júliusban kezdődött, a szakmai vizsga pedig nemrég 26 fő részvételével zajlott le.

– A résztvevők többsége Nógrád megye ötezer fő alatti településeiről érkezett, de voltak érdeklődők Hevesből is – tette hozzá a koordinátor.

Kezükben a bizonyítvány: sikeresen vizsgáztak Beküldött fotó

A leendő szakemberek négyfős vizsgabizottság előtt adtak számot tudásukról. Az első napon megvédték az előzetesen megírt záródolgozatukat, az esettanulmányt és a települési portfóliót. Ezt követően egy esemény előzetesen elkészített forgatókönyvéből és az egész évben tanultakból vizsgáztak.

– A résztvevők mindegyike kitűnőre vizsgázott. Végzettségükkel a közművelődés területén tudnak majd elhelyezkedni. A képzettek szakértelmével 22 település gazdagodik – tájékoztatott Kémeri Judit.

A kontaktórák igazi közösséget kovácsoltak a csapatból, ami hozzájárul a szakemberek hálózatosodásához a megyében. A vizsgázók több projektből is kivették részüket, amelyeken gyakorlati tapasztalatot szerezhettek és megismerhették a Nemzeti Művelődési Igazgatóság munkáját. A következő képzés előreláthatólag júliusban indul Balassagyarmaton. Erre június 10-ig várják a jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!