Versmondók

2019.01.28. 13:02

Vers szólt és nóta csendült Szécsényben

28. alkalommal rendezte meg a nemzetközi versmondó és népdaléneklő versenyt a hétvégén a városi művelődési központ.

V. E.

A gyerekek is éltetik hagyományainkat

Forrás: N.M.H.

Fotó: Hüvösi Csaba

Sáriné Borik Melinda, a művelődési központ közművelődési referense elmondta: a verseny nem csupán a megyében tanuló diákokat érinti, hiszen a megmérettetésre a határon túlról is érkeznek diákok. A szakmai vezető a rendezvény céljaként a magyar identitástudat megőrzését, valamint az összetartozás érzésének fontosságát emelte ki.

A zsűri idén a versmondásban az alsó tagozatosok közül a Nógrádmegyerben tanuló Oláh Balázsnak, míg a felső osztályosoknál egy füleki növendéknek, Botos Máté Jánosnak ítélte oda az első helyezést. A középiskolások között Szunyogh Balázs, balassagyarmati diák szavalatát minősítették a legjobbnak.

Népdaléneklésben az alsó osztályos tanulóknál egy balassagyarmati kisdiák, Bérces Luca vehette át a győzteseknek járó elismerést, míg a felső tagozatosok közül egy Fülekről érkező páros, Mihalovics Zsófia és Varga Vivien énekét díjazták első helyezéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!