23°
30°
14°

Gondatlan emberölésért is felelhet a kábítószer-kereskedő

Gondatlan emberölésért is felelhet a kábítószer-kereskedő Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. 02. 21., sze – 11:58 A Nógrád megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a büntetőeljárást.

A Nógrád megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a büntetőeljárást.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, kábítószer-kereskedelem, gondatlan emberölés, továbbá életveszélyt okozó testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást O. Lajos 44 éves salgótarjáni lakos ellen, míg segítségnyújtás elmulasztása vétség megalapozott gyanúja miatt B. István 60 éves salgótarjáni lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a 44 éves O. Lajos 2016. év végén napi rendszerességgel, 2017 januárjától május 12-ig heti rendszerességgel értékesített kábítószert több személy részére.

A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy O. Lajos lakóhelyén 2017. május 12-én három férfi ismerősének adott át fehér színű kristályos anyagot, melyet a sértettek helyben elfogyasztottak. Ezt követően a három férfi rosszul érezte magát, egy személy légzési nehézségekkel küzdött, míg egy személy életveszélyes állapotba került, harmadik társuk az utcán rosszul lett, akinek az arra közlekedő 60 éves B. István – bár észlelte állapotát – azonban részére segítséget nem nyújtott, így később a sértett a helyszínen életét vesztette.

A beszerzett szakértői vélemény alapján az elhunyt férfi halálát és a másik két férfi állapotát a kábítószer fogyasztás okozta.

A nyomozók a büntetőeljárást a gyanúsítottakkal szemben a napokban befejezték és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészség részére.

Forrás: police.hu

Hozzászólások