-7°
-1°
-6°

Gondatlan emberölésért is felelhet a kábítószer-kereskedő

Gondatlan emberölésért is felelhet a kábítószer-kereskedő Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. 02. 21., sze – 11:58 A Nógrád megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a büntetőeljárást.

A Nógrád megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a büntetőeljárást.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, kábítószer-kereskedelem, gondatlan emberölés, továbbá életveszélyt okozó testi sértés vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást O. Lajos 44 éves salgótarjáni lakos ellen, míg segítségnyújtás elmulasztása vétség megalapozott gyanúja miatt B. István 60 éves salgótarjáni lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a 44 éves O. Lajos 2016. év végén napi rendszerességgel, 2017 januárjától május 12-ig heti rendszerességgel értékesített kábítószert több személy részére.

A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy O. Lajos lakóhelyén 2017. május 12-én három férfi ismerősének adott át fehér színű kristályos anyagot, melyet a sértettek helyben elfogyasztottak. Ezt követően a három férfi rosszul érezte magát, egy személy légzési nehézségekkel küzdött, míg egy személy életveszélyes állapotba került, harmadik társuk az utcán rosszul lett, akinek az arra közlekedő 60 éves B. István – bár észlelte állapotát – azonban részére segítséget nem nyújtott, így később a sértett a helyszínen életét vesztette.

A beszerzett szakértői vélemény alapján az elhunyt férfi halálát és a másik két férfi állapotát a kábítószer fogyasztás okozta.

A nyomozók a büntetőeljárást a gyanúsítottakkal szemben a napokban befejezték és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészség részére.

Forrás: police.hu

Hozzászólások

-7°
-1°
-6°
Pára
Cs
-2°
-8°
P
-6°
Sz
-2°
V
mindenki eheti
Gyógyíthatja köhögését fenyőrügy sziruppal
Időjárás / 15 perce
Havazás és eső is lehet csütörtökön
A legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és -4 fok között várható.
Ajándék / 1 órája
Karácsonyi ajándékműsort adtak szépkorúaknak (fotók)
Gerhát Karina
Lapértesülés / 1 órája
Prőhle Gergely lesz a Habsburg Történeti Intézet új vezetője?
Magyar sci-fi / 1 órája
Pálfi György: fiatalkori álmom volt egy Stanislaw Lem-regény megfilmesítése
Ausztrália / 1 órája
Koalák végveszélyben
Születésnap / 2 órája
Keith Richards, a Rolling Stones gitárosa 75 éves
Együttműködés / 2 órája
Nógrád megyében a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása a cél
G. K.