Pásztó

2017.12.11. 14:57

Iparterület és elkerülő út létesül a városban

Több mint ötszázmillió forint támogatásból építenek ipari parkot a városban.

Nagy Orsolya

Fotó: Flickr

A 21-es számú főút minősége erősen korlátozta a térség ipari vonzerejét, ez a település gazdaságára is kihatott. Az országút négysávosítása azonban lehetőséget ad a gyorsabb közlekedésre, így a városvezetés bízik abban, hogy a befektetők és a munkavállalók számára egyaránt vonzó iparterületet hoznak létre.

A témával kapcsolatban Dömsödi Gábor polgármester lapunknak elmondta, egy tízhektáros területen építik ki az infrastruktúrát, valamint közel kilencszáz méteres feltáró utat is kialakítanak, amely összeköti az ipari parkot a 21-es főúttal.

– Ez egyben kerülő útként is működik majd, így a teherautós közlekedést, valamint a városközponthoz közel lévő cég forgalmát ki tudjuk tiltani a Fő utcáról. A központon áthaladó Fő utat ezután csak célforgalom miatt veszik majd igénybe, így az út és a központ újra teljes mértékben a köz hasznára lehet, újra elnyeri azt a jellegét, amit megérdemel – közölte a polgármester, majd hozzátette: az összekötő úton kívül járdát és bicikliutat is építenek.

Mivel az iparterület közel lesz a városhoz, védősávot kell kialakítani, hogy ne zavarják a közelben lakókat. Az ipari park létesítését sokan örömmel fogadják. Egyelőre várják az érdeklődő cégek jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!