Voks 2022

2022.04.04. 14:29

Négy évig négyen is képviselik megyénket a parlamentben – nyilatkoztak a bejutók

Megyénkben is óriási Fidesz-KDNP-sikert hozott a választás: mind Kelet-, mind Nyugat-Nógrádban magabiztosan nyert a kormánypárt jelöltje. Rajtuk kívül – országos listáról – két ellenzéki képviselő is bejutott a parlamentbe térségünkből, így a következő ciklusban négyen dolgozhatnak Nógrád fejlődéséért az országgyűlésben.

Nool

Mint arról beszámoltunk, Becsó Zsolt és Balla Mihály (mindkettő Fidesz-KDNP) is nagy fölénnyel nyerte egyéni körzetét a választáson. Vasárnap, az éjjeli órákban érkező adatokból kiderült az is, hogy két másik nógrádi politikus is mandátumot szerzett: országos listáról a Párbeszéd színeiben Berki Sándor, a Mi Hazánk Mozgalom színeiben pedig Dócs Dávid jutott be a parlamentbe. A következő ciklusban tehát négyen képviselhetik Nógrád megye érdekeit az országgyűlés tagjaként. Megkérdeztük tőlük, hogy miként értékelik az eredményeket, és mire számítanak a jövőt illetően.

1. sz. választókerület: Becsó Zsolt
– Örülök annak a meggyőző eredménynek, amit a választókerületben és országosan elértünk. Az, hogy negyedik alkalommal aratott kétharmados győzelmet a Fidesz-KDNP pártszövetség, egyedülálló egész Európában – húzta alá Becsó Zsolt, Nógrád megye egyes számú választókerületének újra megválasztott országgyűlési képviselője. – Szeretném megköszönni a választópolgároknak, akik a demokrácia ünnepén fontosnak tartották, hogy az urnák elé járuljanak. Különösen azoknak, akik kitüntettek a bizalmukkal. Ezzel az elmúlt négy év munkáját is értékelték. Számomra ez egy nagyon fontos, pozitív visszajelzése annak, hogy érdemes korán felkelni és akár késő estig dolgozni a településekért, az emberek boldogulásáért. Hiszen az itt élők elismerik az elvégzett munkát és az elért eredményeket.
Mint mondta, élni kell és nem visszaélni azzal a bizalommal, amit most újra megkaptak az emberektől. Az országgyűlési választás eredményét kellő alázattal és szerénységgel kell kezelni.
– Az elért siker engem is arra sarkall, hogy a térség szekerének előremozdítása érdekében még többet tegyek. Sok elképzelésünk, tervünk és álmunk van a települések vezetőivel közösen. Továbbra is azért dolgozok, hogy ezek döntő része megvalósulhasson – hangsúlyozta a honatya, aki megköszönte öccse, dr. Becsó Károly elmúlt négy éves munkáját, ellenfelének, Godó Beatrixnak pedig a korrekt kampányt.
– Kívánom, hogy találja meg a szakmai számítását, és ha úgy gondolja, hogy a politikai pálya továbbra is kihívás számára, ezen a területen is sok sikert kívánok neki – fogalmazott.
 

2. sz. választókerület: Balla Mihály
Balla Mihály lapunk érdeklődésére elmondta, köszöni mindenkinek, aki részt vett a választáson, és véleményt nyilvánított Magyarország és Nyugat-Nógrád jövőjéről.
– A helyi közösségekkel és a térség önkormányzataival eddig elvégzett munka eredményeit látva az emberek a folytatás mellett döntöttek. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy immár hetedszer kaptam bizalmat az itt élőktől. Ugyanakkor ez óriási felelősség is, hiszen amit az elmúlt tíz évben kormánypárti politikusként a helyiekkel közösen elértünk, az azt bizonyítja, hogy Nyugat-Nógrád fejlődik. Azonban sok még a teendő – értékelt a képviselő. Hozzátette: az új ciklus során a kiemelt feladatok közé tartozik majd az elindított fejlesztések megvalósítása, illetve a térség úthálózatának fejlesztése. Mint mondta, folytatni kell a 22-es főút szakaszos korszerűsítését, valamint elindult az M2-es autóút tervezése a rétsági elkerülővel, ami nagy kihívást jelent a térség számára. Továbbra is erősíteni kell Nyugat-Nógrád gazdasági erejét, és folytatni azt a munkát, melynek révén a települések intézményei, közösségi létesítményei megújulhatnak. Ebben nagy segítséget jelent majd a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz, valamint a Magyar Falu Program. Balla Mihály kitért arra is, hogy az új ciklus során négyen is képviselhetik Nógrád megye érdekeit a parlamentben.
– Gratulálok mindenkinek. Ezzel a megye fejlődéséhez szükséges nagyobb erőt és támogatást érhetünk el. Mindez azt is jelenti, hogy mindenki a maga területén tud majd tenni azért, hogy megyénk tovább fejlődjön – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.
 

Országos lista: Berki Sándor
Az országos listáról bejutó Berki Sándort, a Párbeszéd megyei alapszervezetének elnökét, etnikai és kisebbségi referenst a választás másnapján, munka közben értük el. Elmondta: bízott benne, hogy bejut a parlamentbe. Az ellenzéki összefogás listáján a tizenötödik hely előzetesen is erre engedett következtetni.
– Mivel nem voltam még parlamenti képviselő, szeretnék minél rövidebb idő alatt beletanulni ebbe a szakmába. Azért kaptam a lehetőséget, hogy a roma- és a vidékpolitika területén képviseljem a Párbeszédet, és ezt szeretném minél gyorsabban megkezdeni – hangsúlyozta a salgótarjáni politikus. Mint mondta, a hosszabb távú tervei között az szerepel, hogy egyéni körzetet is nyerjen.
– Jelen pillanatban a frakció alkalmazottja vagyok, de korábban egy hétköznapi gyári munkás voltam. Salgótarjánban élek a feleségemmel, és egy felnőtt lányom van. Nógrád megyében születtem, ez az otthonom. A tegnapi eredmény hatására nem fogok elköltözni ebből a megyéből. Korábban is az ingázást választottam, amikor a munkám húsz éven keresztül Heves és Pest megyébe szólított, és a száznegyven kilométer sem jelentett akadályt – szögezte le a Párbeszéd Nógrád megyei alapszervezetének elnöke.
Lapunk érdeklődésére elmondta továbbá: nagy megtiszteltetésnek tekinti, hogy országgyűlési képviselő lehet, és kimondottan örül neki, de az ő boldogságától fontosabb az, hogy szűkebb hazánkat, Nógrád megyét képviselheti. Lényegesnek nevezte, hogy minél nagyobb arányban legyenek képviselőink a parlamentben, mert ez szolgája megyénk érdekeit és segíti a fejlődésben.
 

Országos lista: Dócs Dávid
Meglepően jó eredményt, közel 12 százalékot ért el a 2. választókerületben a Mi Hazánk képviseletében Cserháthaláp polgármestere, Dócs Dávid. Pártja országos listáján bejutott a parlamentbe is.
– Úgy vélem, ez a bizalom elsősorban a személyemnek szól, és hálás köszönettel tartozom mindazoknak, akik rám adták a voksukat – fejtegette hétfőn a politikus. – Az is kiemelkedőnek számít, hogy a mozgalmunk képviseletében az egész országban én értem el a legjobb eredményt, hozzájárulva ezzel a parlamenti bejutásunkhoz.
Dócs Dávid hozzátette, már most számos elképzelést fogalmazott meg, amivel a nyugat-nógrádi térség érdekeit képviseli majd az országgyűlésben. Mindenképpen fontosnak tartja a vidék lakosságának fokozottabb támogatását, ám ezt ellenzékben, egészen más szemléletmódban képzeli el, mint ahogyan a kormányzat végzi. Őszintén reméli, hogy tevékenységével hozzá tud járulni a térségünk fejlődéséhez.
– A jelenlegi jogszabályi rendszer kizárja, hogy párhuzamosan lehessek parlamenti képviselő és polgármester, ám egyik első dolgom lesz, hogy indítványozzam, az ötszáz fő alatti lakosságszámú településeknél engedélyezhető lehessen, hogy a saját falunkkal a megszokott rendben tovább törődhessünk, legalább a mandátum lejártáig. Amennyiben ez nem megvalósítható, úgy szeretném a lehető legrövidebb időn belül megtalálni azt a személyt Cserháthalápon, akit teljes szívből ajánlhatok az embereknek új polgármesterként, mert a leglényegesebb, hogy töretlenül folytatódhasson az a munka a községben, amit az önkormányzattal most teszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!