Választás2022

2022.04.03. 23:56

Négy nógrádi képviselő örülhetett

Az első részeredmények 21 óra után jelentek meg a Valasztas.hu-n. A jelentős különbség alapján már ekkor látszott, hogy a Nógrád megyei 1-es és 2-es számú választókerületben is a Fidesz–KDNP jelöltje lesz a befutó. Becsó Zsolt a kelet-nógrádi szavazatok mintegy 54 százalékának megszerzésével (99 százalékos feldolgozottságnál), Balla Mihály pedig a nyugat-nógrádi voksok 61 százalékának birtokában (99 százalékos feldolgozottságnál) jutott be ismét az országgyűlésbe.

Nool

Forrás: NMH, H.M.

Becsó Zsolt a salgótarjáni eredményváró rendezvényén mondott köszönetet a támogatóinak.
– Nagy eredmény, hogy ma Salgótarjánban, Bátonyterenyén, Pásztón és tulajdonképpen a választókerület minden településén nyerni tudtunk. Ez azért fontos, mert a sikerből erőt tudunk majd meríteni az országgyűlési választásokon is – hangsúlyozta Becsó Zsolt, a Fidesz–KDNP nyertes országgyűlési képviselője tegnap este az eredmények kihirdetését követően. Azonban nem állhatunk meg, van bőven feladatunk, vannak előttünk kihívások, megoldásra váró problémák. Azon az úton megyünk tovább, amelyen eddig is haladtunk, a választókerület és a térség építésének érdekében.

– tette hozzá a képviselő.

 

Nógrád megye 02-es számú választókerületében újabb négy évre szavaztak bizalmat Balla Mihály országgyűlési képviselőnek.

– Köszönöm mindenkinek, akik a mai napon részt vettek a választáson, és véleményt nyilvánítottak Magyarország, és szűkebb hazánk, Nyugat-Nógrád jövőjéről – nyilatkozta portálunknak Balla Mihály. Hozzátette: – Külön köszönöm azoknak, akik szavazataikkal támogattak, és megbízást adtak ahhoz, hogy tovább folytassam közösségünkért végzett munkámat. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy immáron hetedszer tüntettek ki bizalmukkal a térségben. Ez a megtiszteltetés egyben nagy felelősség is, hiszen még sokat kell tennünk Nyugat-Nógrád további fejlődéséért. Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki részese volt annak, hogy ezt a történelmi sikert el tudtuk érni. Mindannyiunk közös érdeme ez. Hajrá, Magyarország! Hajrá, Nyugat-Nógrád!

 

A salgótarjáni Berki Sándor, a Párbeszéd Nógrád megyei alapszervezetének elnöke, etnikai és kisebbségi referens tizenötödikként szerepelt az ellenzéki összefogás országos listáján, ahonnan így a parlamentbe is bejutott. Berki Sándort az éjszakai órákban ünneplés közben értük el telefonon. Mint fogalmazott, nagyon örül és igazából még nem is fogta fel a választási sikert.

 

A Mi Hazánk Mozgalom hét mandátumot kaphat az országgyűlésben az országos listáról. Mindez azt jelenti, hogy a szintén Nógrád megyei Dócs Dávid, Cserháthaláp polgármestere, a párt alelnöke – aki a listájukon a hatodik helyen szerepelt – szintén parlamenti mandátumot szerezhet. Dócs Dávid hírportálunk érdeklődésére elmondta, az alap célkitűzést teljesítették azzal, hogy a parlamenti küszöbön túljutva képviselőket adhatnak a magyar országgyűlésbe. A saját eredményével kapcsolatban a politikus elmondta, a mozgalmukon belül kiemelten jól teljesített megyénk nyugati részén, amivel országosan is hozzájárult a hazai jó szerepléshez.

 

 

Minden, ami vasárnap történt:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!