Íjászat

2024.05.23. 09:28

Ott folytatták, ahol abbahagyták a karancsaljai iskola íjászai

Szép eredményekkel kezdték az évadot a Karancsalján működő Európai Íjászsportolók Alapítványának versenyzői.

Bakos László

Kósy Nándor a dobogó tetején

Forrás: Beküldött fotó

Az íjásziskolát vezető Kósy Nándor beszámolója szerint a pápai teremversenyen a három nógrádi íjász három érmet hozott el a 18 méteres távon teljesített 60 lövés után, így egy arany-, és két ezüstéremmel lettek gazdagabbak. Ezt követően az áprilisi szabadtéri évadnyitó versenyen is hasonló eredményeket értek el a nógrádiak, és újabb érmekkel gyarapodtak.

Vágvölgyi Ádám (Mikszáth) nem talált legyőzőre
Forrás: Beküldött fotó

A Suli Íjász Bajnokságon izgalmas megmérettetésen mutatták meg az íjásznövendékek, hogy mit tanultak a téli felkészülés alatt. A diákolimpiai szintű versenyen Prém Diána Jázmin, a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium tanulója mindössze két ponttal maradt le az első helyről. Élete első szabadtéri versenyén így is kimagasló eredménnyel és fegyelemmel sok versenyzőt utasítva maga mögé, ezüstérmet hozott haza. A Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium tanulója, Máté Zoé igazi küzdelem után, szintén ezüstérmet érdemelt ki eredményével. Vágvölgyi Ádám, a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium tanulója szép eredménnyel és a versenyre kitűzött cél elérésével első helyet ért el, és hozta el az eredményéért járó aranyérmet.

Az alapítvány vezetőedzője, Kósy Nándor is megmutatta, hogyan is kell ezt a sportágat művelni. A Szlovéniában megrendezett Central Europe Cup nemzetközi versenyen az 50 éven felüli korosztály olimpiai íj kategóriában első helyet érdemelt ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában