Karate

2024.04.18. 06:55

Takács Csenge számára sokat jelent a harmadik junior Európa-bajnoki cím

Takács Csenge a Balassagyarmati Karate Sportegyesület sportolója, valamint a Magyar JKA Karate Szövetség válogatott tagja. 2018-ban és 2019-ben kumitében, a saját korosztályában megszerzett Európa-bajnoki cím után újabb sikernek örvendhetett. Ugyanis a közelmúltban a belgiumi Gentben megrendezett JKA Európa-bajnokságon junior női kategóriában, kata csapat versenyszámban ismét bajnoki címet szerzett.

Lászlók Judit

Az immár háromszoros junior Európa-bajnok szügyi sportoló portálunk érdeklődésére elmondta: a tavaly decemberi, spanyolországi verseny után elhatározta, hogy többet fog tenni azért, hogy a megmérettetéseken a dobogóra állhasson. Ezért a korábbiakhoz képest elkezdett sokkal többet edzeni is. A kemény munka pedig meghozta a gyümölcsét, hiszen az idei JKA Európa-bajnokságon Dancs Lora és a Komáromi Anna Réka oldalán junior női kategóriában, kata csapat versenyszámban ismét Európa-bajnoki címet szerzett.

Női kategóriában, kata csapat versenyszámban ismét bajnoki címet szerzett Takács Csenge
Forrás: Facebook

– Őszintén szólva, amikor megtudtuk, hogy elsők lettünk, elsírtam magam örömömben. Ugyanis nagyon sokat jelentett számomra, hogy újra felállhattam a dobogó tetejére. Azonban mindez a csapattársaim nélkül nem sikerülhetett volna, ezért nekik is köszönöm, hogy újra átélhettem ezt boldog pillanatot – mondta Takács Csenge, aki a JKA Európa-bajnokságon ezen kívül indult egyéni junior kata versenyszámban is, ahol 58 induló közül a 9. helyen végzett, valamint egyéni kumitében is nevezett, illetve a kumitében versenyző csapat tartalékos tagja is volt. Azonban állítása szerint az egyéni versenyszámokban ezúttal nem tudott olyan kimagasló eredményt elérni, amit szeretett volna, emiatt pedig egy kissé csalódott is.

Egyéniben is szeretne jó eredményeket elérni

– Szeretném bebizonyítani magamnak és másoknak is, hogy az egyéni versenyszámokban is képes vagyok jó eredményeket elérni. Ezért elhatároztam pár dolgot magamban, és még keményebben fogok edzeni a jövőben. Bízom benne, hogy ezek elősegítik majd a fejlődésemet és sikerül elérnem a kitűzött céljaimat – fogalmazott a szügyi sportoló, aki legközelebb Svájcban, egy nemzetközi versenyen méretteti majd meg magát. Azonban számára az idei év legfontosabb célja, hogy majd a Japánban megrendezett JKA világbajnokságon jó eredményeket érjen el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában