Labdarúgás

2024.04.07. 16:09

Értékes pontokat szerzett Debrecenben az SBTC

Újabb nehéz mérkőzéssel folytatódott a szezon a Salgótarjáni BTC számára, amely alkalmával bajnokság harmadik helyezettjének vendégei voltak Debrecenben a fekete-fehérek.

Langa Attila

Az SBTC mai riválisa a DVSC II. együttese egy héttel korábban 2-0-s magabiztos győzelmet ért el Karcagon, míg a salgótarjániak a korábban tíz mérkőzéses veretlenségi sorozatot számláló Eger csapatát fektették két vállra 3–1 arányban a Szojka Ferenc Stadionban. A soros mérkőzésen albérletben fogadta a salgótarjániakat a debreceni vendéglátója, hiszen a DEAC Sporttelepen mérkőzhettek meg egymással a csapatok.

Az első harminc percben szinte egy csapat volt a pályán, hiszen a salgótarjániak enerváltan játszottak, szinte a buszon maradtak a hosszú utazást követően. A játékot irányító hazaiak az első percekben egy védelmi hibát váltottak gólra, majd egy gyors ellentámadás végén találtak be. 

Két gólos hátrányban tért magához a fekete-fehér gárda, akik előbb Horváth révén szépítettek, aki Benkő szélső elfutását követő beadására érkezett a kapu előtt, majd percekkel később Boros zakatolt kapuig a labdával a védők között, majd bombázta azt a debreceni kapuba. 

A szünet után lendületben maradtak a salgótarjániak, majd az 58. percben Horváth került helyzetbe, de lövése elakadt a kapusban, de a kipattanót Csifó közelről a kapuba kotorta, amellyel a végeredményt is kialakította.

A küzdelmes mérkőzésen megérdemelten szerzett újabb pontokat az SBTC, amelyből az utolsó percekben két hatalmas bravúrt bemutató Szalay is hatalmas reszt vállat. 

NBIII. osztály, Észak-keleti csoport, 23. forduló:

DVSC II. – SBTC 2–3 (2–2)
Debrecen, DEAC Sporttelep, 120 néző. Vezeti: Szántó S. (Ancsin Z., László I.)

DVSC II.: Erdélyi – Gyenti (Kaye, 86.), Romanchuk, Cibla (Kozma, 67.), Hornyák (Takács, 67.), Gellén, Tuboly (Doktor, 51.), Kocsis (Egri, 51.), Horváth, Kohut, Farkas. Vezetőedző: Máté Péter.

SBTC: Szalay – Klajban, Kálmán, Csuka, Molnár, Boros, Filkor B. (Petrecsko, 65.), Benkő, Horváth M. (Jacsó, 81.), Nagy, Csifó (Tarlósi M., 77.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd. 

Gl.: Horváth Z. (6.), Kohut (19.), ill. Horváth M. (37.), Boros (45.), Csifó (58.). 

Sárga lap: Hornyák, Romanchuk, ill. Csifó, Molnár, Petrecsko.

Sebestyén Szilárd: – Hátrányból felálltunk, volt társása a csapatunknak, és bravúrgyőzelmet arattunk idegenben. Gratulálok a játékosaimnak! 

 


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában