Labdarúgás

2024.03.24. 13:56

Szenzációs szécsényi pontszerzés, szoros bánki győzelem és diósjenői remi a vármegyei I. osztályban

Az alapszakasz tizennyolcadik fordulójának mérkőzéseivel folytatódott a vármegyei első osztály idei szezonja.

Stefán Antal Krisztián

A Szécsény (kékben) méltó partnere volt a listavezetőnek

Forrás: NograDex

Fotó: Kőházy J. Zsolt

Vármegyei I. osztály, 18. forduló:

Silver Tüzép Karancslapujtő – Szécsényi VSE 2–2 (2–0)
Karancslapujtő, 150 néző, vezette: Molnár L. (Urbán V. P., Horváth S.)

Silver Tüzép Karancslapujtő: Vida – Romhányi, Sándor, Híves, Tóth O. – Kovács B. (Rátóti), Bonivárt – Szeles, Horváth T. (Banka D.), Kecskés – Pál G. (Oláh D.). Vezetőedző: Szabó Gábor.

Szécsényi VSE: Csampa – Komár, Molnár Gy., Szokács, Gombár – Bene (Lőrik), Juhász I., Kántor, Pozsár – Holman (Szép), Kovács S. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Gl.: Kecskés (35.), Sándor (41.), ill. Kovács S. (60.), Pozsár (73.). Sárga lap: Bonivárt, Rátóti, ill. Szokács.

Szabó Gábor: – Maradjunk annyiban, hogy gratulálok a Szécsény csapatának, mert mindenben felülmúlt minket! Akaratban mindenképpen. Azt gondolom, hogy hazai pályán, egy jelen pillanatban első helyen álló csapatnak nem így, nem ilyen szemléletben és mentalitással kellene futballoznia. Úgy vélem, még kettő nullás vezetésünknél is érződött, nem biztos, hogy annyi is marad a meccs végeredménye, és ez be is igazolódott. Úgyhogy teljes mértékben megérdemelt a pontszerzése a Szécsénynek. Azt gondolom, hogy globálisan, mindannyiunknak el kell gondolkodni ezen az egészen, természetesen nekem nagyon, hogy mi történik és mit csinálok jól vagy rosszul. Aztán majd eldől, hogy pontosan ebben mennyi van még a jövőre nézve. Legalábbis nekem. Lassan ott tartunk, hogy idegenben jobban játszunk, mint itthon. Nem tudom, hogy mi ennek a játéknak az oka. Nagyon lassan csináljuk, nagyon körülményesek vagyunk, a labda nélküli mozgásunk szinte nulla. Ezen mindenképpen változtatnunk kell, aztán meglátjuk, hogy tud javulni a játékunk, de az mindenképpen kell hozzá, hogy a jövőben sokkal jobb legyen a futballunk. Jelenleg nem nevezném labdarúgásnak, amit mi csinálunk, és ez tény. Gratulálok a Szécsénynek, teljes mértékben megérdemelték!

Tőzsér Zsolt: – Úgy terveztük meg a mérkőzést, hogy ellentámadásokból szeretnének veszélyeztetni. Ez a második félidőben ült is. Véleményem szerint két ellentétes játékrészt láthatott a kilátogató szép számú közönség. A második félidőben megnyerhettük volna a mérkőzést, de ennek ellenére elégedett vagyok. Nem a kettő kettő a nagy eredmény, hanem az, hogy egy otthoni null ötös, megalázó vereség után értük el ezt a bravúrt. Gratulálok az egész csapatnak!

Bánk-Dalnoki Akadémia – Unicum FC Mohora 2–0 (1–0)
Mohora, 100 néző, vezette: Derda J. (Varga L., Titz P.)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Borsi – Török, Hajdu, Frey, Sándor M. (Tadeo) – Szentpéteri (Rieger), Kovács P., Szieber – Haronisz (Bozzai), Kiss K., Járvás (Gyebnár). Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.

Unicum FC Mohora: Földi – Pistyúr D., Kotasz G., Telek, Lavkó (Klienger) – Bartal, Káposzta – Vándornyik, Széles G. (Rados), Hugyecz M. (Hegyvári) – Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Gl.: Török (29.), Bozzai (72.). Sárga lap: Kovács P., Frey, ill. Kotasz G., Telek, Vándornyik.

Kárpáti Zoltán: – A legnehezebb tavaszi mérkőzésünk volt, egy nagyon jól felkészített csapat ellen. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott ahol a hazaiak egy védelmi megingását sikerült kihasználnunk, így előnnyel vonulhattunk a szünetre. A második játékrészben rátett a Mohora még egy lapáttal, beszorítottak minket, folyamatosan nyomás alá helyeztek, de a védelmünk és a kapusunk nem először  bizonyítják tavasszal h bármilyen nehéz helyzettel képesek megbirkózni! Kontrákra voltunk kénytelenek berendezkedni amiből egyet sikerült tökéletesen végigvinnünk, eldöntve ezzel a három bajnoki pont sorsát! Gratulálok a játékosaimnak és további sok sikert kívánok a Mohora csapatának!

Baranyi Tibor: – Egy nagyon jó formában lévő élcsapat látogatott Mohorára ezen a hétvégén, ahol egy küzdelmes első játékrész közepén megkaptuk a szokásos gólunkat. Véleményem szerint a csapat fel tudta venni a versenyt a Bánkkal és a második félidő első percében egy hatalmas ziccert puskáztunk el kapussal szemben. Szerintem, ha ezt berúgjuk, akkor ezt követően bármi lehetett volna a mérkőzés eredménye. Ezt követően is domináltuk a meccset, helyzetek sokaságát alakítottuk ki, óriási lehetőségeink voltak az egyenlítésre és mivel ezekkel nem éltünk, így a futball törvényszerűsége ismét beigazolódott, a Dalnoki Akadémia egy kontra után megszerezte a második gólját. A hajrában csináltuk tovább a dolgunkat, újabb lehetőségeket dolgoztunk ki, olyan helyzeteket, amit máskor nem szoktunk kihagyni, de most kihagytunk. Ennek fényében nem tehetek mást, mint gratulálok ellenfelünknek, hiszen sikerült Mohoráról elvinniük a három pontot! Aki tud két gól rúgni nálunk úgy, hogy nem kap egyet sem, az megérdemelten nyeri a meccset.

Diósjenő SE – Építők KC 2–2 (0–1)
Diósjenő, 100 néző, vezette: Ordasi I. P. (Istvanoszki A., Pál A.)

Diósjenő SE: Tóth R. – Haljárszki, Varga M., Makkai, Szabó L. (Pincze D.) – Balga L., Pálinkás – Dávid M. (Sebők), Pikács, Lami (Bőgér D.) – Monostori A. Játékos-edzők: Bőgér Dávid, Krajcsek Gergely.

Építők KC: Kaszás – Jakab (Csatlós T.), Menczel (Jedlicska), Ökrös, Szabó J. – Német, Földi – Csatlós D. (Oláh Sz.), Gyetvai, Domán – Budveszel Benjámin. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Gl.: Haljárszki (71.), Bőgér D. (95.), ill. Budveszel Benjámin (5.), Oláh Sz. (93.). Sárga lap: Bőgér D., Pikács, Krajcsek, ill. Jakab, Gyetvai, Kaszás, Oláh Sz., Jedlicska, Szabó J.

Bőgér Dávid: – Nagyon büszkék vagyunk a csapatra. Aki nézte ezt a mérkőzést, az láthatta, hogy ma nem érdemeltünk vereséget. Az első félidőben kaptunk egy buta gólt szögletből. Igazából helyzet nélkül tudtuk tartani ellenfelünket. Négy óriási ziccert hagytunk ki az első játékrészben. Szünetben próbáltuk még jobban felrázni a csapatot, mert éreztük, hogy ebben a meccsben több van. Sikerült egyenlíteni, aminek nagyon örültünk. A vége hihetetlen volt. A 95. percben a vendégcsapat újra megszerezte a vezetést, amivel már abszolút úgy tűnt, hogy eldöntötték a három pont sorsát, de végén jött a csattanó, mert a két belsővédőnk a középkezdés után felment centernek, és egy lecsorgó labda után kaptunk egy abszolút jogos tizenegyest, amit hála az égnek, gólra tudtunk váltani. Óriási gratuláció a csapatnak, mert végre megmutattuk, hogy van tartásunk és nem estünk szét. Nekünk ez győzelemmel felérő döntetlen volt egy nagyon jó csapat ellen. Csatlós Tomiéknak további sok sikert kívánunk!

Csatlós Tamás: – Nagyon nehéz hetünk volt. Kevesen tudtunk edzeni, munkahelyi és betegség miatt. Volt két eltiltottunk, volt, aki figyelmetlenség miatt nem tudott játszani. De ez, amit ma letettünk az asztalra, ez nagyon kevés volt! Így is nekünk állt a meccs, hamar tudtunk vezetni, mi irányítottuk a játékot, helyzeteink voltak. A kapusunknak egyszer kellett védenie, és két rögzített játékhelyzetből, figyelmetlenség és koncentráció miatt kaptunk két gólt. Nagyon bosszantó ez a pontvesztés, mert még egy ilyen hét után is meg kellett volna nyernünk ezt a meccset! Összekapjuk magunkat, jövő héten kell egy bravúr! Gratulálok a hazaiaknak a lelkes játékhoz!

Héhalom SE – Pásztói SK 1–2 (0–0)
Héhalom, 150 néző, vezette: Kis Zs. (Elischer M., Kis G. Zs.)

Héhalom SE: Szilágyi – Kolarovszki, Abért, Tancsik, Nagy Á. – Matusik, Fodor, Nguyen, Hajdu – Balog (Lakatos V.), Gólya (Vasas). Vezetőedző: Berkes László.

Pásztói SK: Kresák – Almási (Hranek), Kotasz E., Lipták, Tari – Kurcsik (Csépe I.), Kelemen D., Hegedűs, Percze (Molnár M.) – Békési (Szőllősi), Dinka (Ocsovszki). Vezetőedző: Smelkó Károly.

Gl.: Fodor (55.), ill. Abért (63. – öngól), Csépe I. (83.). Sárga lap: Tancsik, Nguyen, ill. Békési, Kelemen D., Almási. Kiállítva: Matusik (45. – Héhalom SE).

Berkes László: – A csapatunk felkészülten vágott neki az idei első hazai összecsapásának. Mentálisan és fizikálisan is készen álltunk arra, hogy kiszolgáljuk a szépszámú közönségünket, akik a legutóbbi sikeres idegenbeli meccsek után bizakodva látogattak ki a Pásztó elleni rangadóra. Mindkét csapat hozta azt a színvonalat, ami várni lehetett tőle, de sajnos a piros lap borította azt a stratégiát, amit kigondoltunk a kilencven percre. A második játékrészre változtattunk a felfogásunkon, de az emberhátrány ellenére végig háromesélyes volt a derbi. A pályán lévő tíz játékos mindent megtett a siker érdekében, megnehezítettük a tabellán előrébb elhelyezkedő ellenfél dolgát. A Pásztó egy nagyon felkészült és jó csapat, nagy előny volt nekik ez az ötven perc. Volt esélyünk a győzelemre, de nem tudtunk élni azokkal a lehetőségekkel, amik adódtak, így a végére a vendégek felőröltek minket és ők tudtább megszerezni a győztes találatot. Ennek ellenére büszke vagyok a fiúkra, igyekszünk ebből is kivenni a pozitív dolgokat. Ellenfelünknek gratulálok és további sok sikert kívánok!

Smelkó Károly: – A találkozó legelején a héhalmi center fölélőtte a kihagyhatatlant, majd az egész meccsen a mi akaratunk érvényesült. A kiállítást követően nőttünk leginkább ellenfelünk fölé, így ha nehezen is, de teljesen megérdemelten gyűjtöttük be a győzelemért járó három pontot. Gratulálok a fiúknak, a rendkívül masszív Héhalomnak pedig további sok sikert kívánok a folytatásra!

Bátonyterenyei TC – Szendehely FC 0–1 (0–1)
Bátonyterenye, 100 néző, vezette: Kiss D. (Varga P. B., Zsélyi Cs.)

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Almási (Pál-Balázs), Kiss B. (Bakos T.), Zsákai (Simó), Berki Sz. – Gazdag, Sárközi (Lenkei), Kovács D. (Szomora) – Sasvári, Bocsi, Myszor. Vezetőedző: Forgó Péter.

Szendehely FC: Boda – Kovács K. (Hugyecz D.), Németh D., Németh Á., Dancsó – Balogh M., Wiedermann, Matolcsi, Maczkó – Kakuk, Kaszás (Németh Á. V.). Vezetőedző: Schwarcz Zoltán.

Gl.: Maczkó (26.). Sárga lap: Kovács D., Zsignár, Forgó P., Sasvári, ill. Németh Á., Németh D.

Forgó Péter: – Gyenge színvonalú mérkőzésen a kilencven perc alatt egyetlen kaput találó lövésből kaptunk ki ismét egy nullra. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy négy játékost is sérülés miatt kellett lecserélnem, így akik nem játszottak jól a pályán maradhattak érdemtelenül.

Schwarcz Zoltán: – Játékra nem igazán alkalmas pályán, a túlzott keménységtől sem visszariadó ellenfelet sikerült legyőznünk. Sajnos négy sérülésünk is volt, amiből kettő súlyosnak is tűnik.. Azt kell mondanom, hogy ehhez a játékvezetők hozzáállása is hozzájárult. Ahogy az egyik asszisztens megjegyezte a pályán, ha úgy vezetnék a meccset, ahogy a szabálykönyvben le van írva, akkor nem érnének véget a mérkőzések... Ez ezúttal is igaz volt. A hazaiak kapusa a tizenhatoson kívül kézzel fogta meg a labdát, ami után ugyan szabadrúgásból gólt rúgtunk, piros lapot ért volna a tett, de csak sárgát kapott... Az ellenfél tizenhatos számú játékosa már a tizedik percben sárga lapot kapott, majd még volt három-négy olyan szabálytalansága, ami után ismét minimum sárga lapot kellett volna kapnia... Bár megnyertük ezt a találkozót, sajnos lehet, hogy hosszú távon többet veszélyeztettünk a sérülésekkel.

Az Érsekvadkert SE – Berkenye SE mérkőzést április 10-re halasztották.

A bajnokság állása:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában