Labdarúgás

2024.03.10. 08:00

Szenzációs győzelemmel jelentkezett az Építők, nem hibázott a Vadkert, rangadót nyert a Szendehely

Az alapszakasz tizenhatodik játéknapjával folytatódott a vármegyei első osztály idei szezonja.

Stefán Antal Krisztián

Az eddig hibátlan Silver Tüzép Karancslapujtő (fehérben) nem talált fogást a szenzációs napot kifogó Építők csapatán

Forrás: NograDex

Fotó: Kőházy J. Zsolt

Vármegyei I. osztály, 16. forduló:
Silver Tüzép Karancslapujtő – Építők KC 0–3 (0–1)
Karancslapujtő, 300 néző, vezette: Varga F. (Molnár L., Szász K.)

Silver Tüzép Karancslapujtő: Vida – Romhányi, Sulcz, Sándor, Tóth O. (Oláh D.) – Jeney (Kovács B.), Bonivárt – Rátóti (Putnoki), Banka D. (Horváth T.), Kecskés – Pál G. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Építők KC: Kaszás – Jakab, Tőzsér (Német), Ökrös, Szabó J. – Földi, Csatlós D. – Domán (Oláh Sz.), Gyetvai, Budveszel Benett – Budveszel Benjámin (Baranyi J.). Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Gl.: Domán (2.), Földi (55.), Gyetvai (69.). Sárga lap: Sulcz, Rátóti, ill. Jakab, Budveszel Benjámin, Csatlós Tamás.

Szabó Gábor: – Gratulálok az Építők csapatának, mert simán nyerték meg a mérkőzést! A gólokat mi hoztuk össze nekik óriási egyéni hibák után, de azt a javukra kell írni, hogy a teljes mérkőzés alatt mentek, hajtottak és csinálták a dolgukat. Azt gondolom, hogy nincs semmi probléma, a játékosaimtól is azt kértem, hogy mindent csináljanak ugyanúgy, ahogy eddig is, nem történt tragédia. Minden győzelmi szériának vége lesz egyszer, nekünk ez most következett be. Egy harcot elveszítettünk, de a „háború” még javában zajlik, ezért megyünk tovább, ez a futball.

Csatlós Tamás: – Nagyon boldog vagyok, mert egy eddig veretlen együttest sikerült legyőznünk idegenben három nullra. Véleményem szerint ez a csapatunk erejét mutatja. Úgy gondolom, hogy nézői szemmel nem volt egy igazán élvezetes találkozó, de nagy taktikai csata zajlott, amit ma mi nyertünk. Több ziccerünk is volt, az ellenfél kapusa nagyokat védett, de így sem forgot veszélyben a győzelmünk egy pillanatra sem. Büszke vagyok a srácokra, ezek a sikerek mutatják meg, hogy érdemes keményen dolgozni és akkor bármire képes lehet ez a társaság. A Karancslapujtőnek és Szabó Gábor barátomnak további sok sikert kívánok, szurkolok, hogy érjék el a céljaikat és nyerjék meg a bajnokságot, szerintem meg is fogják, ez nem kérdés.

Domán Richárd (balra, pirosban) már a második percben bevette a hazaiak kapuját
Domán Richárd (balra, pirosban) már a második percben bevette a hazaiak kapuját
Fotó: Kőházy J. Zsolt / Forrás: NograDex

Érsekvadkerti SE – Pásztói SK 4–1 (0–0)
Hatvan, Népkert Sporttelep, 100 néző, vezette: Kovács M. (Elischer M., Pál A.)

Érsekvadkerti SE: Flamich – Lanczkor, Girán, Vasiljevic, Márkus – Lukáts (Sztraka), Tóth Sz., Büki – Kispéter, Orovecz, Hamar (Juhász M.). Vezetőedző: Nyikos József.

Pásztói SK: Kresák – Kotasz E., Lipták, Tari R. (Ocsovszki) – Almási, Hegedűs, Percze, Kelemen D., Szőllősi (Csépe I.) – Békési (Nagy Zs.), Dinka. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Gl.: Hamar (46.), Kispéter (61., 88.), Orovecz (78.), ill. Ocsovszki (67.). Sárga lap: Büki, Lanczkor, Girán, ill. Dinka, Almási, Ocsovszki, Békési, Csépe I.

Nyikos József: – Egy kifejezetten jó focit játszó társasággal találkoztunk ma, akik tavalyhoz képest is sokat fejlődtek, stabilak voltak és igyekeztek felvenni az általunk diktált tempót. Ennek ellenére úgy érzem, hogy mi irányítottuk a meccset, nálunk volt a labda, nagyon sok helyzetet kidolgoztunk, amik közül keveset tudtunk értékesíteni. Ilyen arányban is teljesen megérdemelten győztünk ezen a közönségszórakoztató összecsapáson.

Smelkó Károly: – Azt amit elterveztünk az első félidőben taktikailag, a fiúk maximálisan betartották. Visszaálltunk, masszívan védekeztünk, igaz támadásokra már nem maradt túl sok erőnk. A bekapott gól után szerkezetet váltottunk, majd kettő null után sikerült a szépítés. Ezután feljebb toltuk a védekezésünket, de sajnos egy büntető megpecsételte a sorsunkat. A hajrában már teljesen kitámadtunk, így egy kontrából az ellenfél megszerezte a negyedik találatát is. Úgy érzem, hogy egy jobb gárdától kaptunk ki, de azt merem mondani, hogy a játékvezetők nem nőttek fel a feladathoz. Ettől függetlenül gratulálok az érsekvadkerti alakulatnak a győzelemhez, mi pedig megyünk tovább!

Unicum FC Mohora – Szécsény VSE 2–0 (1–0)
Mohora, 150 néző, vezette: Kiss D. (Csillik B. L., Horváth S.)

Unicum FC Mohora: Deme (Földi) – Pécsi, Kotasz G., Rados, Lavkó – Bartal, Káposzta – Pistyúr D., Vándornyik, Széles G. – Hugyez. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Szécsény VSE: Csampa – Komár (Nánási), Juhász, Molnár Gy., Szokács – Pozsár, Rácz R. – Kántor, Oláh Á., Gombár (Lőrik) – Holman (Szép). Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

Gl.: Vándornyik (40.), Széles G. (65.). Sárga lap: Pistyúr D., Pistyúr Zs., ill. Oláh Á., Rácz R.

Baranyi Tibor: – Egy remekül előkészített pályán a múltheti fiaskó után sikerült talpra állnunk. Már az első játékrészben megszereztük a vezetést, kontrolláltuk az összecsapást. Elég húzós hetek várnak ránk, komoly játékerőt képviselő együttesek következnek, de próbálunk ezen az ösvényen maradni. Gratulálok a csapatomnak, a szécsényieknek pedig további sok sikert kívánok!

Tőzsér Zsolt: – Enyhe mezőnyfölény után, egy elkerülhető büntetővel vezetést szereztek a vendéglátók. A szünet után sem tudtunk igazán felpörögni, ezért úgy gondolom, megérdemelt hazai siker született. Sok sikert kívánok a Mohorának a folytatásban!

Diósjenő SE – Szendehely FC 1–4 (1–1)
Diósjenő, 100 néző, vezette: Gecse Z. (Homoki G., Zsélyi Cs.)

Diósjenő SE: Tóth R. – Haljárszki, Pincze D., Varga M., Makkai (Csabuda) – Pálinkás, Krajcsek (Sebők) – Balga L., Pikács, Lami (Bőgér D.) – Monostori A. Játékos-edzők: Bőgér Dávid, Krajcsek Gergely.

Szendehely FC: Boda – Dancsó, Pápai, Németh D., Balogh M. (Magos)(Kozma) – Kaszás (Kovács K.), Wiedermann, Németh Á., Matolcsi – Szegvári (Németh Á. V.), Kakuk (Hugyecz). Vezetőedző: Schwarcz Zoltán.

Gl.: Varga M. (9.), ill. Szegvári (1.), Wiedermann (65.), Hugyecz (71.), Matolcsi (88.). Sárga lap: Lami, Pálinkás, ill. Matolcsi.

Krajcsek Gergely: – A meccs elején megbeszéltük, hogy odafigyelve, fegyelmezetten próbálunk játszani erre már az első fél percben gólt kaptunk. Utána egy szögletet követően egalizáltunk és aztán nagyjából hatvan percig az történt a pályán, amit elterveztünk. Nem játszottunk jól, de végig harcoltunk és volt ereje a csapatnak. Ezt követően kaptunk egy elkerülhető gólt és jött a többi. Úgy gondolom, hogy ezúttal egy fokkal jobb produkciót nyújtottunk, mint az elmúlt meccsen, de összességében megérdemelten nyert a Szendehely. Voltatok bíztató jelek, de ez sajnos még kevés. Sok sikert kívánok Schwarcz Zoltán barátomnak, igazán jó gárdát rakott össze!

Schwarcz Zoltán: – Álomszerűen kezdtük a meccset, hiszen már tíz másodperc elteltével nálunk volt az előny. Sajnos ezzel a lélektani előnnyel nem sáfárkodtunk jól, mert nem sokkal később egyenlíteni tudott a hazai csapat. A félidő hajrájában közel jártunk a második gólhoz, ekkor ellenfelünk fölé nőttünk minden tekintetben. Ebben a periódusban kapufáink, ziccereink voltak, de nem tudtunk előnnyel az öltözőbe menni. A futball érdekessége, hogy a második felvonásban már nem játszottunk annyira jól, mint korábban, mégis ekkor tudtunk háromszor is a kapuba találni. A Diósjenő csak rögzített játékhelyzet után volt veszélyes, de a kapusunknak igazából nem is kellett hárítania. Úgy érzem magabiztosan és megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. A hazai együttesnek és Krajcsek Gergely barátomnak további sok sikert kívánok a hátralévő fordulókban.

Bátonyterenyei TC – Héhalom SE 0–1 (0–0)
Bátonyterenye, 100 néző, vezette: Kis Zs. (Varga P. B., Kis G. Zs.)

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Simó (Pál-Balázs), Zsákai, Berki Sz., Almási – Sasvári, Gazdag, Sárközi, Bari (Pöstényi) – Myszor, Bocsi. Vezetőedző: Forgó Péter.

Héhalom SE: Szilágyi – Vasas, Abért, Tancsik, Kolarovszki – Hajdú J., Matusik, Nguyen, Fodor – Gólya (Varjú), Balog B. (Molnár). Vezetőedző: Berkes László.

Gl.: Gólya (60.). Sárga lap: Sasvári, Simó, Myszor, ill. Hajdú J., Matusik. Kiállítva: Gazdag (83. – Bátonyterenyei TC).

Forgó Péter: – Az első félidőben értékelhető, a másodikban viszont értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk. Futás és akarat nélkül nem sokat várhatunk magunktól.

Berkes László: – Rendkívül fontos három pontot szereztünk az alsóházi rangadón. Nagyon érződött mind a két együttesen, hogy komoly tétje van ennek a mérkőzésnek. A pálya minősége kicsit rányomta a bélyegét a játékra, valamint az első negyvenöt percben megúsztunk két meleg szituációt a kapunk előtt, hiszen két kapufát is rúgott az ellenfél. A fordulás után irányítottuk a meccset, gólt is szereztünk, amit sikerült a lefújásig megtartanunk, de igazán kiélezett volt a hajrá. Gratulálok a Bátonyterenyének, valamint a játékosaimnak, akik közül mindenki a maximumot nyújtotta ezen a hétvégén, ami nagyon fontos három pontot eredményezett.

Vasárnap rendezik meg: Bánk-Dalnoki Akadémia – Berkenye SE.

A bajnokság állása:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában