Túra

2024.03.08. 17:30

Gyöngyössolymosról rajtol el a Mátrahegy teljesítménytúra

Szombaton rendezik meg a Kékes Turista Egyesület a XIX. Mátrahegy teljesítménytúrát.

Nool.hu

Március 9-én, szombaton bonyolítja le a Kékes Turista Egyesület a XIX. Mátrahegy teljesítménytúrát.

A leghosszabb táv 42,45 kilométer. Útvonala: Gyöngyössolymos - Csepegő-forrás - Köves-bérc - Galyatető - Parádsasvár - Klarissza-csevice - Pisztrángos-tó - Kékes - Vályus-kút - Mátrafüred - Haluskás – Gyöngyössolymos lesz kijelölve. Az útvonalhoz mintegy 1800 méter szintkülönbség párosul és a teljesítési szintidőt a szervezők 11 órában határozták meg. A 28,68 kilométeres túratávon 8 óra szintidő mellett 1000 méter szintkülönbség vár a túrázókra. A két hosszabb távra reggel 7-8 óra, illetve 7-9 óra között rajtolhatnak el a részvevők. Ezt a két távot a szervezők csak tapasztalt és edzett túrázóknak ajánlják.

Könnyebb útvonal vár a 21,02 kilométeres és 11,32 kilométeres távokra jelentkezőkre. Nekik 6, illetve 5 órán belül kell visszaérniük a művelődési házba. A négy teljesítménytúra táv mellett a település polgármestere, Asztalos Miklós 13 órától díjmentes vezetett túrát tart, amelyen bemutatja az érdeklődőknek Gyöngyössolymos és környéke természeti látnivalóit. A túra útvonala itt megközelítőleg 6 kilométer lesz, amelyre a rendezvényközpontban lehet jelentkezni. A szervezők az idei Mátrahegy teljesítménytúrára több mint félezer részvevőt várnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában