Labdarúgás

2024.03.31. 12:47

Fontos meccset nyert a Karancslapujtő, hosszú idő után örülhetett a Berkenye a vármegye egyben

Az alapszakasz tizenkilencedik fordulóját rendezték a vármegyei I. osztályban.

Stefán Antal Krisztián

A Berkenye (pirosban) megszerezte idei első győzelmét

Forrás: nograDex | Archív fotó

Fotó: Kőházy J. Zsolt

Vármegyei I. osztály, 19. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia – Silver Tüzép Karancslapujtő 0–1 (0–1)
Érsekvadkert, 100 néző, vezette: Kis Zs. (Molnár L., Pál A.)
Bánk-Dalnoki Akadémia: Borsi – Kovács P. (Rieger), Hajdu, Frey, Török (Szieber) – Szentpéteri, Sándor (Tőkés), Kozma – Gyebnár (Bozzai), Járvás (Tadeo) – Kiss K. Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.
Silver Tüzép Karancslapujtő: Vida – Romhányi (Jeney), Sándor, Sulcz, Tóth O. – Kovács B., Híves – Horváth T. (Zsély B.), Bonivárt, Szeles – Pálg G. (Oláh D.). Vezetőedző: Szabó Gábor.
Gl.: Pál G. (38.). Sárga lap: Járvás, Frey, Hajdu, ill. Sándor, Pál G., Tóth O.

Kárpáti Zoltán: – Sajnos nem a mi elképzeléseink szerint alakult a mérkőzés, bár az első félidőben volt több kecsegtető lehetőségünk is de nem tudtunk élni velük a Lapujtő pedig egy szépen végig vitt kontra után a vezetést is meg tudta szerezni. Ezután megpróbáltunk még nagyobb nyomást helyezni rájuk de hiányzott ma az átütő erő. A második félidőben nagy labdabirtoklási fölénybe voltunk de meddő volt és komoly helyzetet egy kivételével nem tudtunk kialakítani annál pedig nagyot védett a vendégek kapusa. Összességében, bár véleményem szerint vereséget nem érdemeltünk, de a nagyon taktikusan lehozta a mérkőzést a Karancslapujtő, gratulálok nekik!
Szabó Gábor: – Ahogy már az előző hétvégi nyilatkozatomban is említette, hazai pályán nem igazán jönnek mostanában az eredmények, idegenben viszont annál inkább és ezt a mostani mérkőzés is megerősítette. Ennek a győzelemnek nagyon nagy értéke van! Ez a csapat most bebizonyította, hogy nem véletlen van az első helyen és bárhogyan alakul ez a lapujtői történet, ezek a srácok olyan dolgokat tettek a pályán és azon kívül, amit senki nem vehet majd el tőlük. Egy nagyon küzdelmes találkozó volt, kevés helyzettel, de nagyon örülök, hogy végül mi jöttünk ki ebből győztesen. Le a kalappal a játékosok előtt és további sok sikert kívánok a fiatal és ambiciózus bánki csapatnak!

Építők KC – Érsekvadkert 0–1 (0–0)
Salgótarján, Forgách Sporttelep, 200 néző, vezette: Lucián J. (Lovas N., Nagy P.)
Építők KC: Kaszás – Jakab (Oláh Sz.), Tőzsér, Ökrös, Német – Földi, Csatlós D. (Menczel) – Domán, Budveszel Benjámin, Gyetvai – Budveszel Benett (Baranyi J.). Vezetőedző: Csatlós Tamás.
Érsekvadkert SE: Flamich – Lanczkor, Girán, Vasiljevic, Márkus – Büki, Tóth Sz., Orovecz, Lukáts – Hamar (Juhász M.), Kispéter. Vezetőedző: Nyikos József.
Gl.: Orovecz (76.). Sárga lap: Gyetvai, Ökrös, Tőzsér, ill. Hamar.

Csatlós Tamás: – Tipikus egygólos meccset játszottunk. Azt gondolom, hogy a helyzetek alapján nekünk kellett volna azt az egy találatot megszereznünk, mert három ziccerünk is volt. Aztán egy kézre felpattant labda labda miatt kapott egy tizenegyest az ellenfél, amit berúgtak és megnyerték a mérkőzést. Büszke vagyok a srácokra, mert a pályán eltűntették azt a különbséget, ami a két klub anyagi lehetőségei között vannak. Nem érdemeltünk vereséget! Sokszor mondtam már, de megint el kell mondanom, hogy egy olyan csapatnál, ahol majdnem kétszáz ember jön ki a meccsre és negyedik helyen áll, ott hogyan fordulhat elő, hogy nincs egy szponzor, aki a csapat mellé álljon. Nem tudom meddig tartható ez fent! Ezek a srácok többet érdemelnek!
Nyikos József: – Egygólos meccsre számítottam, az is lett. Egy kemény, kellemetlen ellenfél az Építők, a pálya állapota is nagyon rossz volt, így nem volt könnyű dolgunk. Azt gondolom, az első félidőben volt a hazaiaknak két nagyobb ziccere, amiből esetleg ők vezethettek volna, de elkapkodták. Aztán a második félidőben kicsit változtattunk, és talán mondhatom, kicsit fölényben is játszottunk. Most viszont meglepően úgy focizott a csapatunk, hogy a harcos oldalát is megmutatta. Gratulálok nekik! Értékes három pontot szereztünk.

Szécsény VSE – Pásztói SK 1–1 (0–0)
Szécsény, 150 néző, vezette: Varga F. (Dobsonyi L., Pálinkás S.)
Szécsény VSE: Csampa – Komár, Molnár Gy., Pozsár, Gombár (Máté G.) – Szokács (Oláh Á.), Kántor, Juhász I. (Velki), Bene (Nánási) – Holman (Lőrik), Kovács S. Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.
Pásztói SK: Hepp – Jánosik (Hranek), Tari R., Kotasz E., Lipták – Almási (Molnár B.), Hegedűs D., Csépe I. (Nagy Zs.), Kelemen D. – Percze, Dinka (Szőllősi). Vezetőedző: Smelkó Károy.
Gl.: Oláh Á. (55.), ill. Kelemen D. (50.). Sárga lap: Szokács, Komár, Pozsár, Nánási, ill. Lipták, Kelemen D., Almási.

Tőzsér Zsolt: – Igazságos döntetlen született! Az is emeli ennek az egy pontnak az értékét, hogy az utolsó harmincöt percben kulcsjátékosokat kellett sérülés miatt lecserélnem. Az egész csapat nagyot küzdött, gratulálok a fiúknak!
Smelkó Károly: – Sajnos nem tudtunk nyerni, de van ilyen a futballban. Nagyon pontatlanul játszottunk, így nem érdemeltünk győzelmet. Pozitívum, hogy idegenből elhoztunk egy pontot és az elmúlt öt bajnokin csak egyszer kaptunk ki. Aki igazán szereti a csapatot az így nézi! Remélem vannak ilyenek, meg olyanok is, akik mindenben a negatívumot látják, szerintem miattam. Gratulálok a csapatnak a pontszerzéshez, a Szécsénynek pedig további sok sikert kívánok!

Unicum FC Mohora – Diósjenő SE 7–0 (2–0)
Mohora, 200 néző, vezette: Boda V. (Urbán V. P., Istvaniszki A.)
Unicum FC Mohora: Földi – Hegyvári (Rados), Kotasz G. (Széles B.), Káposzta, Lavkó – Bartal (Pécsi), Vándornyik – Pistyúr D. (Benécs), Széles G. (Klinger), Hugyecz M. – Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.
Diósjenő SE: Tóth R. – Haljárszki, Varga M., Makkai, Bőgér Á. (Csabuda) – Balga L., Pálinkás, Dávid, Szabó L. – Lami, Pikács. Játékos-edzők: Bőgér Dávid, Krajcsek Gergely.
Gl.: Széles G. (2.), Szita (39., 70., 75.), Lavkó (52.), Hugyecz M. (55.), Klinger (65.). Sárga lap: Káposzta, ill. Varga M., Csabuda, Pálinkás.

Baranyi Tibor: – A múlt héten már voltak olyan jelek, hogyha elkapjuk a fonalat, akkor azt valaki bánni fogja. Egy nagyon szimpatikus Diósjenő látogatott hozzánk és már az első percbekben sikerült megszereznünk a vezetést, ami egész mérkőzésre rányomta a bélyegét. Ezt követően a srácok bedarálták az ellenfelet, helyenként igen tetszetős, kombinatív játékkal és gyönyörű gólokat szerezve megérdemelten nyertük meg a találkozót. További sok sikert kívánok a diósjenői együttesnek, a mohorai fiúknak pedig hatalmas gratuláció jár, mert ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést!
Bőgér Dávid: – A játék minden elemében jobb volt nálunk a hazai csapat. Hihetetlen volt, hogy mit is akartunk játszani. Elképzelés nélkül szerettünk volna eredményt elérni. Borzalmasak voltunk! Gratulálok Baranyi Tibinek és a mohorai csapatnak!

Szendehely FC – Héhalom SE 2–3 (0–0)
Szendehely, 100 néző, vezette: Kovács M. (Horváth S., Horváth B.)
Szendehely FC: Boda – Dancsó (Hugyecz D.), Németh D., Pápai, Kovács K. (Mester) – Balogh M., Németh Á., Maczkó, Matolcsi – Szegvári (Kaszás), Kakuk. Vezetőedző: Schwarcz Zoltán.
Héhalom SE: Szilágyi – Vasas (Baranyi A.), Nagy Á., Tancsik, Kolarovszki – Fodor, Lakatos V., Nguyen, Hajdu J. – Gólya (Gyuriska), Balog. Vezetőedző: Berkes László.
Gl.: Baranyi A. (74. – öngól), Kakuk (86.), ill. Fodor (54., 93.), Balog (76.). Sárga lap: Németh D., Maczkó, ill. Hajdu J., Baranyi A.

Schwarcz Zoltán: – Hiába játszottunk jobban ellenfelünknél és dolgoztunk ki több helyzetet, sajnos a kapu előtti határozatlanság, valamint a hátul elkövetett óriási hibák megbosszulták magukat, így vereséget szenvedtünk egy teljes mértékben nyerhető összecsapáson.
Berkes László: – A lefújás után néhány órával már mondhatom azt, hogy nagyon boldog vagyok, de a meccs közben azért két-három infarktust kihordtam lábon. Érződött a játék képén, hogy ez egy igazán hatpontos mérkőzés, hiszen mindkét fél az 5-8. hely közötti rájátszásra pályázik. Az első játékrészben nem alakultak ki helyzetek, egy-egy lehetőség volt, inkább a mezőnyjáték volt jellemző. A szünetben mondtam is a fiúknak, hogy egygólos összecsapás lesz, aztán jól rám cáfoltak, mert a fordulás után jöttek a gólok. Kettő egyes vezetésünknél büntetőt hibáztunk, amivel akkor eldönthettük volna a három pont sorsát. A Szendehely egy másodpercre sem adta föl, végig a győzelemre játszottak, de hála istennek a hosszabbításban meg tudtuk szerezni a mindent eldöntő gólt. Gratulálok a fiúknak, mindent megtettek a sikerért és a győzni akarás végül a mi javunkra billentette el ezt a derbit! Le a kalappal a hazai gárda előtt, jól futballoztak és véleményem szerint egy kiváló vármegyei rangadó kerekedett ki ebből! A hazaiak fejsérülést szenvedett játékosának mielőbbi felépülést kívánunk!

Berkenye SE – Bátonyterenyei TC 2–0 (1–0)
Berkenye, 75 néző, vezette: Ordasi I. P. (Kis G. Zs., Szász K.)
Berkenye SE: Maruszki – Gyenes, Fogarasi, Mravik, Hesz (Sági) – Rusvay (Keresztes M.), Rottek, Illés, Selmeci T. (Schlenk) – Less, Fábri (Selmeci Á.). Játékos-edző: Rusvay Gergely.
Bátonyterenyei TC: Csuka (Zsignár) – Kiss B., Zsákai (Zámbó J.), Pál-Balázs, Kovács D. (Berki Sz.) – Lenkei (Simó), Bakos T. (Szomora), Gazdag – Sasvári, Bocsi, Myszor. Vezetőedző: Forgó Péter.
Gl.: Rusvay (45.), Illés (78.). Sárga lap: Mravik, Sági, Keresztes M., ill. Pál-Balázs, Gazdag, Myszor. Kiállítva: Zsignár (77. – Bátonyterenyei TC).

Rusvay Gergely: – Számunka nagyon fontos mérkőzésen sikerült itthon tartani a három pontot. Nem volt túl színvonalas összecsapás, de a helyzetünkben most a győzelem volt a lényeg. Sok sikert a Bátonyterenyének!
Forgó Péter: – Gyenge teljesítmény, megye kettes színvonal, minősíthetetlen játékvezetés, hát ez amire nekem nincs szükségem hétről-hétre. De! Innen is üzenem az „okoskodó barátainknak és a szakmázóknak”, hogy ebben a katasztrófa helyzetben is valakiknek ki kell tartani, mert az egyesület a legfontosabb jelenleg, nem az egyének! Ha esetleg bárki szerepet kíván vállalni, esetleg jönne segíteni a „nagyotmondás” helyett, netalán megmutatni, hogyan is kell ezt csinálni, várom szeretettel, szívesen átadom a helyem és segítem mindenben! Elkötelezettek vagyunk, és itt olyan Csapat lesz, bármilyen áron is, amire büszkék lehetnek a tulajdonosaink, és a mellettünk még kitartók!

A bajnokság állása:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában