Atlétika

2024.03.15. 12:52

Félezer diák futott az Ipoly-parti mezőkön, Balassagyarmat határában

A napokban rendezték meg a balassagyarmati körzet mezei futó diákolimpiai fordulóját. Közel 500 iskolás startolt el az Ipoly-gátnál.

Lukács Zsófia

Lelkesen vetették magukat a versenyzésbe a diákok

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

A Balassagyarmat környéki tanintézmények az Ipoly-gátnál mérték fel a legjobbjaikat szerdán délután. Eldőlt, hogy kik indulhatnak majd a megyei döntőben a környező általános iskolákból.

– Közel 500 fiú és lány, korcsoportokban mérte össze gyorsaságát a diákolimpia futóbajnokság körzeti fordulóján az Ipoly partján. Bárki indulhatott a körzet általános iskoláiból – mondta el portálunknak Csábi Szilárd, a Balassagyarmat Körzeti Diáksport Bizottság vezetője.

Kiemelte, hogy minden általános iskola egy csapattal képviseltetheti magát a megyei fordulón, amelyet március 20-án rendeznek meg Balassagyarmaton.

– A megyei döntőn egyéniben az első három, csapatban az első kettő juthat tovább az országos gödőllői döntőbe. A legtöbb korcsoportban évek óta a Dózsa iskola sport tagozatának diákjai uralják a mezőnyt – tette hozzá Csábi Szilárd.

A körzeti forduló Salgótarjánban, Bátonyterenyén és Pásztón is megrendezték, a mezei futó diákolimpiai döntőt április 10-én rendezik meg Gödöllőn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában