Teke

2024.02.16. 11:24

Újabb sikereket ért el a Salgóbátony TK

A bajnokságban és a Magyar Kupában is hengereltek a Salgóbátony TK golyósai.

Nool.hu

A kupában sikeres Salgóbátony TK csapat (balról): Telek Tamás, Kiss Máté, Sáfár Zoltán és Stréer Tamás

Fotó: Beküldött

A Salgóbátony TK csapata a héten fogadta a Tiszakécske együttesét a Magyar Kupa második fordulójában. A tét nem volt más, mint a nyolc közé jutás.

– Óriási izgalommal vártuk az összecsapást a visszavágás reményében, hiszen a bajnoki mérkőzést a Tiszakécske nyerte 5-3 arányban. Tudni kell, hogy a kupában négy fős csapatok szerepelnek. Telek Tamás általában a bajnoki mérkőzéseken befejező játékosként szerepel, de most kezdőként lépett pályára, és a mérkőzését rutinosan 3-1 arányban nyerte 617-es összesített fával. Kezdőpárja a szintén rutinos Stréer Tamás volt, aki magabiztosan hozta a kötelezőt, így 4-0 arányban nyert, eredménye 597 ütött fa. Befejező játékosunk Sáfár Zoltán és az ifjúsági korú Kiss Máté volt. Sáfár magabiztos és türelmes játékával 4-0 arányban nyert 583 fás eredménnyel, míg Kiss Máté a korát meghazudtoló játékkal, fantasztikus egyéni és pályarekorddal, 666 fás eredménnyel 3-1 arányban nyert. Tehát felkerült a hab a tortára. Összességében a mérkőzést nem várt fölénnyel, 6-0 arányban nyertük meg. A visszavágó február 29-én lesz, ami reményünk szerint csak formalitás lesz. –mondta Havay István, a csapat vezetője.


Újabb bajnoki fordulókat is játszottak a kupamérkőzést megelőzően

A 12. fordulóban az FTC elleni 7-1 győzelem után utazott a csapat Nyíregyházára győzelmi esélyekkel. Meglepő biztonsággal és jó játékkal sikerült is elhozniuk a két pontot. Az első helyen álló BKV csapata meglepő vereséget szenvedett a Gázművek otthonában, így a nógrádiak pontelőnnyel vezetik a bajnokságot.

Nyíregyháza – Salgóbátony TK 1–7

3121–3401

Pontszerzők: Sáfár Z. 576, Telek T. 597, Stréer T. 605, Kiss M. 564, Horváth J. 522.. Váradi Áron ugyan nem szerzett pontot, de csupán öt fával kapott ki a hazai csapat legjobbjától.


A bravúros nyíregyházi mérkőzés után azt a Gázművek csapatát fogadták hazai pályán, amely az előző fordulóban 7-1 arányban legyőzte a listavezető BKV Előre csapatát. Szoros mérkőzésre számítottak a nógrádi tekések, ami elmaradt, ugyanis kítűnő játékkal 8-0 arányban nyertek riválisuk ellen, így megőrizték első helyüket a bajnoki tabellán.

Salgóbátony TK – Gázművek MVM 8–0

3358–3175

Mind a hat játékosuk legyőzte ellenfelét. Strér T. 592, Sáfár Z. 578, Horváth J. 535, Kocsa R./Telek T. 526, Balázs P. 546, Kiss M. 581.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában