Kosárlabda

2024.02.24. 19:52

Egy három perces rövidzárlat megpecsételte az SKSE sorsát

Egy szoros vereség a bajnokaspiráns Pécstől, majd egy idegenbeli hosszabbításos diadal Óbudán. Ez a gyors krónikája az SKSE (6-14) két legutóbbi mérkőzésének. A szezonközben érkező William Douglas új lendületet adott a csapatnak, így a mai, Miskolc (7-12) elleni összecsapás is hazai győzelmet ígért az előzetes várakozások szerint.

Szabó Péter

William Douglas (labdával) 32 pontos teljesítménye ezúttal kevés volt a sikerhez

Forrás: Nool.hu

Fotó: Szabó Péter

Rengetek kihagyott dobással indult a mérkőzés, egyik csapatnak sem sikerült igazán „belőnie” magát a bemelegítés alatt. Öt perc elteltével egyetlen hazai dupla árválkodott csupán a kijelzőn, szerencsére a vendégek sem nagyon remekeltek ebben az időszakban. A negyed második fele sem hozott jelentős vált, kicsit pontosabb játékuknak köszönhetően a miskolciak vonulhattak előnnyel a kispihenőre (13-18).

Az igazi hidegzuhany azonban ezután következett. Az egyetemi csapat első három percben vezényelt  0-14-es rohama derült égből villámcsapásként érte Lajszékat. A kezdeti sokkból lassan ocsúdott fel a csapat, de a negyed hátralévő ideje azonban már csak arra volt elegendő, hogy ne nőjön tovább a sárga-kékek előnye. (32-50)

A nagyszünetet követően valamelyest sikerült rendezni sorait Dániel Péternek, a harmadik felvonás első perceiben sikerült is 6 pontot ledolgozni a csapatnak hátrányából. A lendület azonban gyorsan elfogyott, a MEAFC pedig gyorsan visszaállította a félidőben megszerzett előnyét. Douglas egy-két szép megmozdulásával még tudott kozmetikázni az eredményen, de a csapat így is tetemes, 15 pontos hátrányból vághatott neki az utolsó játékrésznek (54-69).

A játék összképe három negyeden keresztül paprikás, helyenként harcos összecsapást mutatott, ám ez az utolsó felvonásra megváltozott, talán mindkét együttes elkönyvelte ár az addig kialakult eredményt. A lazább védekezés gyors kosarakat eredményezett, de ez alapjában már nem változtatott a mérkőzés kimenetelén.

Végeredmény: Salgótarjáni KSE – MEAFC-Miskolc 77-89 (13-18, 19-32, 22-19, 23-20)

Utánpótlás mérkőzésen:
Beszterce KK U20 – MEAFC-Peka Bau U20 53-73 (15-20, 18-23, 13-21, 7-19)


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában