Elismerés

2024.02.09. 20:28

Díjazták Salgótarján legeredményesebb sportolóit és csapatát

Futókat, bokszolókat és ralisokat is díjaztak a 2023-as teljesítményükért.

Bakos László

A megjelent díjazottak

Forrás: Nool

Fotó: Bakos László

Péntek délután a polgármesteri hivatal házasságkötő termében adták át a 2023-as Év sportolója és csapata elismeréseket. A díjazottakat dr. Dániel Zoltán alpolgármester egy, a kitartásról szóló idézettel köszöntötte, és gratulált az elért eredményekhez.

Ezt követően kiosztották a díjakat, amiket a beérkezett pályázatok közül választott ki egy bizottság.

Ifjúsági lány kategória

Sáfár Alíz, a Salgótarjáni Atlétikai Club sprintere

Alíz az U10-es korosztályban megnyerte az országos ranglistát 60 méteres síkfutásban. Korosztályában még nem rendeznek országos bajnokságot, de 2023-ban minden fontosabb országos versenyt megnyert, így a gyermek Budapest-bajnokságot, a Balaton-bajnokságot, a Paulíny-emlékversenyt és a győri Kis Rába Kupát is. Az ifjú sprinter kiemelkedik korosztályából, többnyire az idősebbeket is megelőzi.

Edzője: Mrakics Nikolett.

Ifjúsági fiú kategória

Bajnai Máté, a Salgótarjáni Atlétikai Club ugrója

Máté 2023-ban az U18-as kategóriában versenyzett, ahol 16 éves kora ellenére az országos ranglista harmadik helyén végzett. A fedett pályás és a szabadtéri országos bajnokságon is bronzérmet szerzett. Az ügyességi csapatbajnokságon ezüstérmes csapat tagja volt, a diákolimpia döntőn győztes Bolyai csapatának legjobbja volt. Egy év után ismét kiérdemelte a címet.

Edzője: Pálfalvai Zoltán.

Felnőtt nő kategória

Mag Viktória, a Salgótarjáni Dornyay SE tájfutója

Viktória 2023-ban a magyar junior válogatott tagjaként Romániában a korosztályos világbajnokságon rövidtávú- és erdei váltóban egyaránt győzött. A felnőtt Európa-bajnokságon rövidtávú váltóban nyolcadik helyezett lett. Az országos bajnokságokon a felnőtt elit kategóriában két első és három második helyezés Viktória legjobb eredménye. Felnőtt és junior ranglista vezető lett. 2021 után 2023-ban is elnyerte az „Év felnőtt női tájfutója” címet. Viki a díjátadó idején egy portugáliai versenyen szerepelt, így édesanyja képviselte őt.

Edzője: Sramkó Tibor.

Felnőtt férfi kategória

Határ Attila, a Korda Racing Kft. raliversenyzője

Határ Attila 2023-ban a HUMDA Országos rallye bajnokságon az RC4 géposztály harmadik helyezettje lett, a 2 WD Kupa, valamint a Peugeot Rallye Cup harmadik helyezettjeként zárt.

Csapat kategória

Salgótarjáni VSE női futsalcsapata

A csapat a 2022/2023-ban a regionális Pest megyei bajnokságban az alapszakaszban és a felsőházi küzdelmekben is kiváló eredményt ért el, így a 2023/2024-es bajnokságban már az NB II-ben versenyeznek, ahol jelenleg a tabella második helyén állnak. Az idei női futsal Magyar Kupa sorozatban is szép eredményeket érnek el, jó esélyük van bejutni a Final Four-ba, ahol a legjobb négy női futsal csapat között szerepelhetnének.

A csapat edzője: Bujtár Tamás.

Különdíjak

Oláh Milán, a Salgótarjáni Box SE ökölvívója

Milán az országos serdülő bajnokságon elért győzelméért részesült a különdíjban.

Edzője: Botos Tibor.

Maier Bendegúz Zoltán, a Dornyay SE tájfutója

Bendegúz 2023-ban tájékozódási futásban váltó országos bajnokságon harmadik helyezést ért el, ifjúsági aranyjelvényes minősítéssel az országos ranglista 12. helyezett versenyzője. Tagja a junior válogatott „B” keretének.

Edzői: Sramkó Tibor és Telek András.

Szponzor kategória

Cold Therm Tech Bt.

A salgótarjáni székhelyű Cold Therm Tech Bt. támogatója a salgótarjáni autóversenyzőnek, valamint évek óta szerepet vállal a REMEK kezelésében lévő sportlétesítmények biztonságos üzemeltetésében is. Szakmai segítséget nyújt a társaságnak beruházások, fejlesztések esetén a jobb megoldások felkutatásában, valamint azok megvalósulásában. 

A díjat átvette: Nagy Gábor ügyvezető igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában