Nool.hu podcast

2024.01.11. 11:19

Veszélyesek-e a téli sportok? – így vélekednek a salgótarjáni szakemberek (podcast)

Szeles Enikővel edzői oldalról, Babus-Kisbalázs Dórával pedig gyógytornász szemszögből jártuk körbe a téli sportokat és azok veszélyeit a Hír FM-en.

Angyal Eszter

Babus-Kisbalázs Dórával (balra) és Szeles Enikővel beszélgettünk a téli sportokhoz kapcsolódóan

Forrás: Hír FM Salgótarján

Fotó: Angyal Eszter

Hírportálunk és a Hír FM rádió salgótarjáni frekvenciájának rendszeres sportos életmód-tanácsadója, Szeles Enikő hosszú évek óta dolgozik funkcionális edzőként és mozgásterapeutaként. Vele, valamint a gyógytornászként és fizioterapeutaként egyaránt több éves tapasztalattal rendelkező Babus-Kisbalázs Dórával beszélgettünk kedd reggel az FM 99.3 MHz-en, a Hír FM reggeli műsorában a téli sportok, valamint a kapcsolódó sérülésveszély, illetve rehabilitáció kapcsán. 

Az év első három hónapja ugyanis a téli sportok időszaka, s bár környékünkön az utóbbi években nem hullott túl gyakran hó, szerencsés helyzetben vagyunk atekintetben, hogy mind a Mátra, mind pedig a Tátra közel van hozzánk, így néhány órás autóúttal már kifejezetten klassz síterepekre tudunk eljutni, ahol sí- és snowboard-szenvedélyünknek is hódolhatunk, jégkorcsolyázni pedig akár Salgótarjánban is lehetőségünk van.

Fontos azonban a sérülésveszéllyel is tisztában lenniük azoknak, akik téli sportolásra készülnek, a nem megfelelő felkészültség ugyanis könnyen bajhoz vezethet. A felkészülésről, a megfelelő edzettség fontosságáról, a megelőzésről, valamint a rehabilitációról is szó esett a kedd reggeli rádióműsorban. Mindazok, akik lemaradtak róla, az alábbiakban visszahallgathatják az adást:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában