Előretekintés

2024.01.07. 16:38

Unokái is a nyomdokaiba léptek az egykori gyarmati kézilabda gólkirálynak

Kürtössy Aladár nevét aligha kell külön emlegetni a balassagyarmati kézilabda rajongóinak. A hamarosan hatvanharmadik életévét betöltő egykori gólkirály lövéseit a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes években rettegték az ellenfél kapusai, és a Kábel SE első NB I/B.-s időszakában a balkezes átlövő kimagasló egyénisége volt az Ipoly-parti alakulatnak.

Hegedűs Henrik

– Sajnos az utóbbi időszakban szomorú szemmel követtem szeretett sportágam helyi vergődését. Már a férfi gárda másodosztályú kiesését is szinte megsirattuk, mi, régi játékosok, ám azt álmaimban sem gondoltam volna, hogy még az NB II.-től is fájdalmasan búcsúznak a fiúk, ezzel sohasem tapasztalt mélypontra jutott a kézilabda Balassagyarmaton. Elképesztő még kimondani is, hogy ma a férfiak, fiatalok a Pest megyei másodosztályban szerepelnek. Őszintén remélem, innen már csak felfelé vezet az út, ami mindenképp rendkívül rögös lesz, telis-tele esetleges buktatókkal, nehézségekkel, de örvendetes lenne, ha lépésről lépésre, szépen folyamatosan feltápászkodna a csapat és kikecmeregne a slamasztikából. Azért viszont elképesztően boldog vagyok, hogy a családban folytatódnak a hagyományok. Iker lányunokáim ugyanis a Balassa SE utánpótlás korosztályos gárdáját erősítik a tizenhárom évesek társaságában, kiváltképp ügyesek, egyikük a kapuban véd, másikuk pedig talán örökölt némi tehetséget a nagypapától – hiszen balkezes – zárta gondolatait Kürtössy Aladár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában